2 entry daha
  • tahayyülümdeki alice'i gerçek dünyada bulup oynatarak gönlümü almış dizi.

    --- ilk bölüm spoiler ---

    sophie lowe'ün güzel oyunculuğu dışında, esas oğlan olduğunu varsaydığımız cyrus adında bir cin ve farklı bir alice tasviri gördük. mad hatter'ın ise adı var kendi yok henüz. bunun dışında her ne kadar hikayenin gidişatıyla ilgili olarak ilginç bir detay verilmese de ilerleyen bölümlerde knave of hearts'ın epey ön plana çıkarılacağını tahmin ediyorum.

    --- ilk bölüm spoiler ---

    ek: spin-off demeyi unutmuşum.

    ikinci bölüm sonrası edit:

    dizinin ilk bölüme kıyasla dramatik bir yükseliş gösterdiğini düşünüyorum. dolayısıyla, halihazırda koyu bir once upon a time hayranı olan ben bu diziyi de seve seve izlemeye devam edeceğim. kaldı ki, sophie lowe'ü alice olarak izleyebilmek bile benim için başlı başına bir zevk.

    --- ikinci bölüm spoiler ---

    ilerleyen bölümler demiştim lakin daha ikinci bölümde, knave of hearts biraz dramatik ama daha ziyade komik yönleriyle bir bütün olarak ön plana çıkartıldı bile. gümüş kafesteki cyrus'u ise mecburiyetten şimdilik yalnızca geriye dönüşlerle anlatılıyor. bölüm sonunda "rabbit pisliğin teki çıktı rıza baba" demekten kendimi alamasam da hepimiz biliyoruz ki: alice is coming for cyrus. sonuç olarak alice betimlemesi ile geçen ilk bölümün ardından hikayeye giriş tadında bir bölüm gördük.

    bölümle ilgili takıldığım iki adet dandik nokta var. iyi olanı, kılıç talimi yapıldığı sahnede alice ile tam olarak aynı yaratıcılık seviyesine sahip olduğumu gördüm. kötü olanı, silvermist'in intikamından sonra alice ve knave of hearts'ın çıktıkları adanın aslında kaplumbağa olduğunu maalesef ilk anda tahmin ettim. (aylar önce ntv'de denk geldiğim bir belgeselde gördüğüm ve aklımdan bir türlü çıkmayan iğrenç kaplumbağa sebebiyle zihnimde böyle çirkin bir çağrışım oldu.)

    ek: red queen'in, kendine bakım yaptırdığı sahnede adeta bir porno yıldızı edasıyla çıkardığı sesler gülümsetmiştir.

    --- ikinci bölüm spoiler ---

    aslında, once upon a time'da daha evvel gördüğümüz karakterler için başka oyuncular seçilmesinin spin-off olayına ters düştüğünü düşünüyordum. hadi, knave of hearts'ı yalnızca iki bölümde oldukça az gördük ve zaten yaş itibariyle paul mcgillion yerine michael socha (ki kendisi rolün hakkını veriyor) gibi çok daha genç biri seçildi falan. ama red queen rolüne neden zaten on küsür bölümde oynamış olan barbara hershey'in değil de emma rigby'nin tercih edildiğini çözememiştim.

    şimdi de çözdüğüm pek söylenemez, ancak bugün (eğer barbara hershey geçen sezon olaylı/kavgalı bir şekilde ayrılmadıysa ki kendisi şu an başka bir dizide de rol almıyor) senaristlerce son derece keskin bir queen of hearts* ve red queen* ayrımı gözetilmiş olduğuna kanaat getirdim. zaten iki karakterin özellikleri de bariz şekilde farklı yansıtılıyor. öte yandan, bu iki karakter (bu dizide değil belki ama) daha önceki uyarlama ve yapımlarda çokça kez karıştırılmış ya da birleştirilmiş: http://tinyurl.com/qfkpwex
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap