90 entry daha
  • bu hakla hukukla ilgili bir sey midir ki? yapiyoruz oluyor, bircok sey gibi. kanunlara gore evet boyle bir hakkimiz var. ancak ben bir suredir bu hakkimi kullanmiyorum. canim istemiyor mu? deli gibi istiyor. tavuk sevmem zannederdim onu bile istiyor. icli kofte, lahmacun, patlican kebabi, eksili kofte, hamburger, kuru patlican dolmasi, kanat, ne bileyim istiyor iste. hani oyle tiksinip de birakmadim. cektikleri eziyetleri gorunce vucuduma girmesinler istedim. bana gore su an yediklerimiz buyuk bir iskencenin urunu. avlanmak mesela daha etik geliyor. cunku burada takildigim olay hayvanin olmesi degil. o kadari cidden sacma olurdu cunku sistem belli, nereye inkar ediyorsun. ancak su yasadiklari hayat, komple eziyet. avlanmak oyle degil. avda anlik bir olum var. hali hazirda kendi dogal hayatini yasayan bir canliyi beslenmek icin olduruyorsun. hic olmazsa hayvan bir hayat yasamis oluyor. endustriyel ete bak. bokum gibi. dogumdan itibaren baglanan, kotu davranilan, hep kole hayati yasayan, ya ne bileyim abi acin izleyin iste. simdi ben onu nasil yiyeyim? keske sadece ihtiyacimiz kadar olani avlayarak elde etmek gibi bir sansimiz olsaydi.
    hele bir de o etler yenmeyip atilmiyor mu, nasil canim yaniyor. nasil yazik. hic olmazsa israf etmeyin nolur. bitiremiyorsaniz da alin kalanini bir sokak hayvanina verin.
    bunun disinda afiyet olsun. sonucta ben de yillarca yedim. simdi yememeyi sectim, belki dayanamaz bir gun yine yerim. ne kadar yemesem o kadar kar diye bakiyorum olaya.

    edit: bitki yiyorum bu arada. bitkiyle hayvani ayni kefeye koyana bir sey diyemeyecegim. sonucta insan da yemiyoruz. demek ki orada bir olay var.
89 entry daha
hesabın var mı? giriş yap