552 entry daha
  • sezon şahane gidiyor gerçekten; her bölüm ayrı güzel.

    6x05'in sonrasında:

    --- spoiler ---

    - kirkland'ın öldüğünü neden kimse jane'e söylemedi? kaçırdığım bir yer mi var o kısımda? böyle önemli bir olayı incelemesi için rigsby'den başkasını bulamadılar mı? burası acayip kafama takıldı.

    - ray haffner, en güçlü adayım olmasına rağmen kendisi red john ise neden ofise dinleme cihazını özel dedektif olan kıza koydurdu? kendisi çok rahat koyabilirdi o dinleme cihazını; birini tutmak bile kendini teşhis etmesi açısından riskli bir durum ki red john bu tip riske girecek bir karakter değil aslında. bir de ray haffner, sürpriz şekilde "tyger tyger teşkilatı"na karşı biri olabilir. hatta "visualize ve tyger tyger" birbirine rakip olabilirler. bu bölümde haffner'ın şüpheli ihtimali biraz azalsa da yine de en büyük adayım.

    - red john'un tuttuğu özel dedektif, zamanında cho ile ilişkisi olan kıza oldukça benziyor. demek ki red john'un bu ilişkiden haberi vardı ve o kıza benzeyen bir kızı tutmuş cho'ya yanaşması için. hoş ve zekice bir ayrıntı.

    - red john'un dövmesi meselesi, dizinin yazarlarından eoghan mahony'e göre doğruymuş. benim de aklıma, kızı rj'den başka biri öldürmüş olabilir diye gelmişti ama artık rj'in dövmesi olduğundan emin olabiliriz.

    - dövme, "tyger tyger teşkilatı"nın simgesi de olabilir. bu durumda da kalan 5 şüphelinin hepsi ya da çoğunda olabilir. bunun sonucunda da 6. bölümde jane'in, red john'a direk ulaşması zorlaşmış olur bir kez daha.

    - bana yine de red john ve "tyger tyger teşkilatı" bağımsız gibi geliyor. belki red john eskiden o teşkilattandır ve sonradan ayrılmıştır. hatta kendisinin visualize üyesi olduğunu biliyoruz. belki de iki grupta birden ortamlara girmiş ve tecrübe, çevre kazanmıştır.

    - bret stiles'ın, red john'un jane'e gönderdiği kasetten beri nerede olduğunun bilinmediği söylendi bölümde. iyi de lisbon, şüphelilerin telefonlarını izletiyordu. bret stiles'ın telefonu hep aynı yerde mi görünüyor acaba? yoksa onun yerini telefon takibi yaparak bulabilirlerdi. burası aklımı karıştırdı.

    -6x06'da (devamı gelecek bölüm için spoiler içerir) jane, 5 şüpheliyi de bir evde toplamış; içlerinden birinin rj olduğunu söylüyor. muhtemelen hepsinden dövme var mı yok mu diye göstermelerini isteyecek. bir de fragmanda içinde oldukları ev patlıyor görünüyor. patlamada birkaç şüpheli ölürse, sonra da rj'den bir iz çıkarsa otomatikman liste daha da daralır. net ortamında da okumuştum; dövmeler birden fazla kişideyse ve "tyger tyger teşkilatı"nın simgesiyse, jane de bu teşkilatı öğrenmiş olur ve iş biraz daha uzar. gayet mantıklı. zaten 8.bölümde açıklayacaklar büyük ihtimalle red john'un kimliğini (bölümün adı "red john").

    - bu saatten sonra 5 kişiden kim rj çıkarsa pek şaşırmayız herhalde; ben en çok bret stiles'a şaşırırım. o yüzden liste dışı biri çıkarsa büyük sürpriz olur. bu durumda da bruno heller "listeye güvenebilirsiniz" diyerek herkese yalan söylemiş olur tabii.

    - bir de niyeyse, bret stiles ve ray haffner baba-oğul olabilir gibime geliyor.

    - son birkaç bölümdür cbi ron, acayip derecede gözümüze sokuluyor. bir numara çıkacak oradan.

    - özel dedektif kızın, rj'in kolundaki (veya omzundaki) dövmeyi nasıl gördüğü kafaya takılmış nette okuduğum bazı yorumlarda. rj'in dövmesini öldürülmeden önceki buluşmalarında görmüş olabilir. rj'in kolsuz bir şey giymesi yeterli bunun için.

    --- spoiler ---

    artık bir sürü "sahte ve gerçek ipucu" havada uçuşuyor. her adayın lehine ve aleyhine birçok durum var ki bu durumda "ipucu" sandığımız çoğu nokta yanıltmaca. bakalım koca 6 sezon diziyi meşgul eden red john olayını çok tatminkar şekilde mi açıklayıp sonlandıracaklar, yoksa seyirciyi büyük hayal kırıklığına mı uğratacaklar.
659 entry daha
hesabın var mı? giriş yap