59 entry daha
  • bazılarının özel şirketlerin sorunu ve ırkçılık sandığı olay.

    özelleştirmenin biricik sebebi olan devletin üstünden yük alma olayı burada da ortaya çıkıyor.

    yeterince kar etmeyen, devlet bürokrasisi içinde zaman/para kaybederek zarar eden bir yapı özelleştirilir... neden? devlete yük olmasın diye.

    şimdi devletin çeşitli organları var. yasama yürütme yargı gibi. bu araçlar ile hantallık ve bürokratik karmaşadan kurtulmak mümkün. yani asla zarar etmeyecek enerji gibi bir sektörü iyileştirmeler ile daha işlevsel hale getirmek gayet mümkün iken, özelleştirme altında peşkeş çekmeye gerek yok ama birilerinin kar etmesi lazım tabii.

    olay burda güzelleşiyor zaten... devlet kendi ihmalkarlığının/hantallığının sonucu kk bedellerini kanun ile vatandaşlardan çıkarıyordu. yani satın aldığı enerjiyi vatandaşa satarken oluşan kayıp ve kaçak bedellerini gene vatandaştan alarak zarar etmiyordu. paşa paşa ödüyorduk.

    özelleştirme oldu. artık satın alan şirketin sorumluluğunda olmasına rağmen kayıp kaçak bedelleri gene aynen vatandaşa ödetilmeye devam etti. e ben ne anladım bu işten? tabi ekonominin dönmesi için kaynak sağlayan şirkete bir kanun ile kazık atmak olmaz zaten tanıdık falan biraz da adamlar kazansın yahu değil mi? gözünüz mü kaldı... nedir yani?

    http://haber.sol.org.tr/…daslara-gitti-haberi-20186
    http://haber.sol.org.tr/…-hediye-etmis-haberi-20169

    he ufak farklar var tabii kk bedelleri tüm ülke yerine artık şirketlerin bölgelerine yansıtılıyor ve faturada gözükmüyor. farkta bu..

    (bkz: #31763448)
68 entry daha
hesabın var mı? giriş yap