49 entry daha
  • çok etkileyici başlayan, muhteşem devam eden, bir ara bayar gibi olup sonra tekrar muhteşemleşen ve beklenmedik biçimde boktan biten harika bir mangadır.
    bak şimdi gidişatı kafasında canlandıramayan olursa law abiding citizen filmini düşünsün. tıpkı o filmin sonunda "ya bi siktirin gidin amk böyle son mu olur?! neyse ama güzel filmdi" dediğiniz gibi bunun sonunda da aynı tepkiyi veriyorsunuz. küfürü basıyorsunuz acımadan ama hakkını da veriyorsunuz.
    şimdi 13 yıllık, 37 kısımdan oluşan 383 sayılık bir seri olması nedeniyle yarıda bırakanlar ve sadece 2 sezonluk animesini izleyenler için merak edilenleri açıklayayım dedim bu bomboş zamanımda.

    --- spoiler ---
    --- spoiler ---
    --- spoiler ---

    - gantz denilen siyah küre nedir?

    gantz; alman bir milyarderin otistik kızının sürekli tekrar ettiği sayıların, kriptologlar tarafından çözülmesiyle üretilen bir alettir. kız dünyadışı varlıklar tarafından gönderilen mesajları çeken bir alıcı gibidir. yani kısacası aleti gönderen uzaylılardır.

    - kurono kei ve arkadaşları ölü müdür?

    evet hepsi ölü. hikayedeki karakterlerin hepsi asıl kişilerin kopyalarıdır.

    - peki nasıl oluyor da kendileriyle ilgili her şeyi hatırlıyorlar?

    cevap verilmiş; (#30603497)

    - uzaylılar ne ayak? öldürme emirleri kimden geliyor?

    uzaylılar zamanında kendi gezegenleri yok olan/istila edilen ve bu yüzden bizim dünyamızı mesken tutan arkadaşlardır. uzaylıları öldürme emirleri gantz'ı kontrol eden karanlık bir takım abilerden gelmektedir. son sayılarda kendilerini görüyoruz.

    - sadece bir tane mi gantz var?

    hayır, dünyanın her yerinde gantz ekipleri mevcut.

    - 100 puan toplayınca ne oluyor?

    3 seçenek çıkıyor. 1)hiçbir şey hatırlamayarak normal yaşama dönmek. 2)daha güçlü bir silah alıp ava devam etmek. 3)ölen bir kişiyi geri getirmek.

    - vampirler ne alaka?
    valla bunu mangaka da bilmiyor bence. arada konu bulamayıp sokuşturmuş araya. sonradan bi özellikleri kalmıyor zaten.

    --- spoiler ---
37 entry daha
hesabın var mı? giriş yap