355 entry daha
  • bir zamanlar buna tamamen karşıydım
    şimdi ise diyorum ki kesinlikle yapılması gereken bir eylem.

    sokak kedilerini çok seviyorum. nerede bir kedi görsem gülümsüyorum, neşem yerine geliyor. sokak köpeklerini de öyle. onların masumiyeti, hayatta kalmak ve huzurdan başka arayışları olmaması, güzellikleri, saflıkları... beni hem etkiliyor, hem duygulandırıyor. gerçekten hayvanlara karşı aşırı bir sevgi duyuyorum.

    ama üzülerek sokaklardaki tüm kedi ve köpeklerin toplatılmasını istiyorum.
    çünkü sokaklardaki orospu çocuklarını toplamak mümkün değil. insan denen korkunç canavarları toplamak mümkün değil. bu gariban hayvanları, bu canavarların elinden başka türlü kurtarmak mümkün değil.

    kaç defa 10-18 yaş arası çocuk gruplarının kedi ve köpeklere işkence ettiğine şahit olduğumun sayısını artık unuttum. mahallemde kaç defa bu olaylar cinnetin eşiğine geldiğimi unuttum. köpeklere parçalatılmaya çalışılan yavru kedileri köpeklerin ağzından almaktan yoruldum. kedilerin yakalanıp işkenceye maruz kalarak öldürülmelerini duymaktan yoruldum. onların acılarını ve çaresizliklerini iliklerimde hissetmekten yoruldum. ağlamaktan yoruldum. böyle yaşamaktan yoruldum.

    bu eziyetlerin çeşidi, şiddeti akla hayale gelmeyecek boyutta. vicdansız, duygusuz, empati özürlü insanlar bu olaylardan etkilenmiyor. duyarlı insan sayısı bir elin parmakları geçmiyor. hayvanlara eziyet edenlerin ceza almasını veya bu eziyetlere son vermesini sağlamak çok güç. alacağı ceza da 250 tl zaten.
    nasıl dinecek bu zulüm? bir fikri olan yoksa o zaman bu uygulamaya itiraz etmek anlamsız.

    belki bir nesil hayvan barınaklarda sıkıntı çekecek. o barınakların iyi şartlarda olması belediyelerin kolayca gerçekleştirebileceği bir şey. kısırlaştırılırlar ve ömürlerinin sonuna kadar tecavüz edilmeden, uzuvları kesilmeden, yakılmadan, derileri yüzülmeden, vücutlarına deliciler saplanmadan yaşayıp giderler.

    sokak hayvanlarını sokak pezevenklerinden kurtarmanın tek yolu ne yazık ki bu.
62 entry daha
hesabın var mı? giriş yap