13 entry daha
  • 1999 yapımı olan uyarlamasını daha yeni izledim. ne yazık ki hiç ama hiç beğenmedim. zaten romanların film uyarlamaları hep eksik hissettirir, elleri mahkum ama karakterlerin yansıtılışlarını da hiç beğenmedim. bir kere fanny price'ı canlandıran hanımefendiye hatırlatılmalıydı kendisinin elizabeth bennet değil miss price olacağı... mrs. norris'lik etmiş olmayayım ama yerini, statüsünü bilmeyen, gereğinden fazla atılgan bir kadın olmuş. oysa fanny vur ensesine al lokmayı tarzında sessiz, silik bir karakterdir. ayrıca yaş ve fizik olarak frances o'connor, jane austen'nın yarattığı baş kahramanlardan ancak anne elliot olabilir, allah aşkına fanny 18 yaşında, yeni yeni serpilmiş, güzelleşmiş tazecik bir kızdır.
    william'ı harcamışlar yerine kel alaka susan koyulmuş, oysa fanny'nin aşkının ilk tohumlarını edmund'da william'ı görmesi atmıştı, ayrıca henry'nin elindeki en büyük koz da william'a yapılmış olan jestti.
    olay örgüsü, elbette uyarlamanın süre darlığı sebebiyle değiştirilmiş, mansfield çatısı altında maria ile mr crawford'u yatakta bastırmışlar bu sebeple( ya da maksat nudity olsun), üstüne gazete yazarı gelmiş falan, oldukça zorlama durmuş, hele iş üstündeki henry'nin fanny'e "şu an maria'nın üstündeysem bu senin suçun, zalımsın!" bakışı çok tuhaftı.
    kölelik mevzusu da, özellikle çizimlerle ilgili olan sahne son derece rahatsız ediciydi, hadi sosyal mesaj diyerekten bunu görmezden geliyorum.

    sonuç olarak olmamış, olmamış... televizyon için çekilmiş 2007 yapımı bile daha iyiydi yemin ederim, kazma dişli billie piper bile çok daha iyi canlandırmıştır fanny'i. ayrıca maria olsun, julia olsun hakikaten güzel ve zarif aktristler tarafından canlandırılmış, william'a ise kıvanç tatlıtuğ hayat vermiş (bkz: joseph morgan)( oha) .
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap