1 entry daha
  • kastedilen mazmun '' sevgili'' ise sonuna kadar katıldığım önermedir. yok arkadaşım, aşk diye bir şey yok. sevgi yok, bağlanmak, mutlu olmak yok. bunların hepsi sevgili mazmunu için geçerli olmak üzere elbette.

    sen o kadar çok seversin ki, o kadar feda etmişsindir ki kendini ona, aşka, sevgiye, sevdiceğe, yok olmuşsundur. sen senlikten çıkmışsındır. düşünürsün, günün birinde hiç tanımadığın birisi gelmiş, senin hayatında çok önemli ve büyük bir yer tutmuştur. gülümsetir seni bu. uyutmaz, onu görmeden duramazsın, uyuşturucun olur gözleri. o kadar iyi ve güzeldir ki herşey, yaşamaya başladığını anlarsın. ama bu durm çok sürmez ve acı gerçekle yüzleşmek zorunda kalırsın.

    bunun evrilim sürecini şöyle düşün ; senden öncesi vardı, ve onlardan öncesi, onlardan daha öncesi, öncesinin öncesi. hemen hepsi alkın var olduğunu zannettiler. hepsi sevmek gibi aptalca bir hataya düştüler. hepsi aşk diye bir ütopya yarattılar ve ona inanmak istediler. fakat aşk dedikleri kavram her seferinde ellerinden kaydı ve gerçek olmadığını gösterdi. hal böyle olduğu halde insanların halen aşkın var olduğuna inanması çok gülünç.

    o gider, mutlu olur, mutlu kalır, musmutlu eder. sen kalırsın. önce seninle kimse ilgilenmez. o kadar bedbahtsındır ki, yanına yaklaşmazlar bile. pejmürdesindir. sokakta görüp burun çevrilen şarapçılara o kadar benzetirim ki ben bu hali..

    sen ona yaklaşamazsın. önyargılısındır çünkü. o pis kokar. o şarap içer, o kötüdür sanırsın. evet belki pis kokar, evet belki şarap içer, ama o insanla bir kez olsun oturup sohbet edersen, hiç birinin boş olmadıklarını görürsün. o hesap. insanların çoğu materyalisttir ve dış görünümün herşeyden evla gelir onlara.

    bir süre sonra düzelirsin madden. çekici gelmeye başlarsın yeniden birilerine, yeniden birileri seni beğenmeye başlar, sevmek istediğini söyler. ama artık birisine daha şans vermek istemiyorsundur. vermeyeceksindir de. aşk yoktur çünkü. sevmek yalandır. bağlanmak kepazeliktir. haksızlıktır, hudutsuzluktur çünkü !! aşk dedikleri şey yalnızca egodur çünkü !!

    yalnız kalmak istedikçe üzerine gelirler. istemedikçe seni zorlarlar. eskaza bir ortamda '' aşk yoktur'' desen, o an mutlu mesut olduğunu zanneden çiftlerce eleştirilirsin. seni tenkid ederler. tezlerini çürütmek için karşında elele durmaktadırlar. elele durmak aşk değildir. aşktan da değildir. öpüşmek aşktan değildir. birşeyler paylaşmak yalnızlıktandır. aşk yoktur. duygusal olarak doyuma ulaştığınızda da varacağınız sonuç aynıdır, büyük bir yıkıma uğradığınızda da ; aşkın yok olduğu gerçeğiyle !

    bırakın, böyle iyiyiz. dünya adım adım aşksızlığa doğru gidiyor. dünya duygusal bağlamda aşksızlığa, yani doğruya doğru gidiyor. nihayet ve nihayet.
140 entry daha
hesabın var mı? giriş yap