30 entry daha
  • canı sıkıldıkça can sıkıcı uyarılar veren program. misal:

    "millileştirilmiş mallarda bu işlemi gerçekleştiremezsiniz!". yer dış ticaret modülü, saatlerden sabahın körü bir saat. yılı kapatma derdinde, bir ithalat faturasından girip öbüründen çıkıyorum. mal bedeli, döviz tipi, beyanname bilgileri, herşey kontrolden geçiyor bir bir. derken şakkadanak bu uyarı beliriyor ekranda ve sırf ne dediğini anlayabilmek için yaklaşık 10 (yazı ile on) dakika boyunca aynı cümleyi defalarca okuyorum...

    millileştirilmiş mallarda... şimdi açık konuşayım ben bir malı millileştirmek için pek de bir çaba sarf etmiyorum. mal gümrükten çıkınca kendiliğinden millileşiyor, ben de fabrikaya gelince sisteme girişini yapıyorum. olay bu. velev ki ben malı millileştirdim. e o zaman öbür malların suçu ne ki onlar gavur malı olarak kaldı sistemde? diğer hiç bir ithalat dosyasında bu uyarı gelmiyor, ninçün?

    bu işlemi... işlem dediği ithalat faturasının içine girip herşey doğru mu diye bakıp çıkacam. düzeltme yapmak istesem de yapamam zaten. sistem izin verse muhasebe izin vermez... üstüne de bir dünya azar yersin. neyse sonunda anladım ki bu fatura netsis'in namusu. bin dereden su getirdim inatla girdirmiyor. girdirmeyecek.

    gerçekleştiremezsiniz... yiğenim, benim birşey gerçekleştirmek istediğim falan yok. herşey zaten gerçekleşmiş. ithalat yapılmış, mal gümrüklenmiş, çekilmiş, hatta üretim kullanmış, mal bitmiş. arkasından helva kavurmaktan başka bir meşgale gelmiyor aklıma bu malla ilgili.

    her gün bu uyarı gibi daha nicesini veriyor işte netsis. ve her geçen gün kendinden daha da bir soğutuyor.
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap