29 entry daha
  • tek kelimeyle beş cennet.
    italya'nın simgelerinden olan roma'nın vatikanı, colleseum'u, fontana di trevi'si; pisa kulesi, venediğin gondolu karnavalı; milano'nun duomo'su, floransa'nın rönesansı bir yana burası bir yana..

    yamaçlara kurulmuş 5 adet küçük, şirin sahil kasabası olan monterosso, vernazza, corniglia, manarola, riomaggiore tarihte 5 ayrı beylik olarak yönetilmiş. buraya tren ile ulaşmak için trenitalia.com'a baktığınızda karşınıza cinque terre olarak çıkmaz bu 5 ayrı yerden birinin adını yazmanız gerekir. ancak buraları gezmek için izlenecek en güzel rota la spezia'ya gidip tourist information'dan 12 euroluk köyler arası kullanabileceğiniz yürüyüş yolunu (evet yürümek de parayla) ve tren hattını karşılayan cinque terre kartı almanızdır. zira bu kasabalarda bazen bu bileti edinebileceğiniz yerler kapalı olabiliyor özellikle pazar günleri.
    la spezia'nın ardından trenle riomaggiore'ye ulaşıp burada biraz turladıktan ve tepelerdeki asmaları salkım salkım üzümleri gördükten sonra "te la do io la merenda” adlı mekanda fiyat olarak italya ortalamasının çok altında, istediğiniz sos-makarna kombinasyonunu yapabilirsiniz. ardından riomaggiore'den yaklaşık sadece 30 dakika sürecek ünlü via dell'amore (aşk yolu)'yi masmavi deniz manzarasının tadını çıkararak yürüyüp manarola'ya varabilirsiniz.
    manarola yamaçlarda sıralanmış rengarenk evleri ile kendine hayran bıraktıran bir yer ayrıca buradaki restoranlarda deniz ürünleri ağırlıklı yemeklerinizi sipariş edebilirsiniz.
    burdan sonra corniglia'ya hatta diğer köylere trenle geçmenizi tavsiye ederim zira mesafe daha uzun ve manzara aşk yolundaki kadar büyüleyici değil. corniglia diğer kasabalardan 2 açıdan daha farklı birincisi tren istasyonu merkezde değil otobüs ile tepedeki kasabaya çıkıyorsunuz aldığınız cinque terre kart bu otobüste de geçerli sakın benim yaptığım hatayı yapıp kaç numaralı otobüsle gideceğinizi sormayın size zaten tek otobüs var diyip gülerler otobüs dediğimiz de bizim tükiye'deki dolmuş tipi minübüsler. ikinci fark ise mimari; diğer kasabalarda tipik italya evleri ve rengarenk boyalar mevcut iken burada taştan evler var ve tek renk hakim. cornigla yüksekte olması sebebiyle en güzel manzaralardan birine sahip yamaçları bünyesinde barındırıyor.
    ve ardından vernazza.. küçücük kumsalı, yine yamaçlardaki rengarenk evleri ile benim en çok beğendiğim merkeze sahip olan kasaba. ayrıca küçük hatıra eşyası almak istiyorsanız vernazza kesinlikle 5 kasabanın arasında en çok çeşitliliğe ve uygun fiyata sahip yer.
    ve son kasaba monterosso al mare; kumsalı en geniş ve en uzun olan kasaba dolayısıyla denize girmek için tercih edilmesi gereken yer burası olmalıdır. bunun dışında merkezi vernazza ve manarola kadar heyecan verici değil sadece otoparkın az ilerisinde devasa neptün heykeli var. neptün'ün sırtındaki yüzey eskiden davetlerde dans pisti olarak kullanılıyormuş.

    asması, üzümü, şarabı, kıyıya bağlanmış kayıkları... kısacası cinque terre özellikle yaz tatili planı için italya seçilmişse eğer mutlaka rotaya dahil edilmesi gereken bir yer.
72 entry daha
hesabın var mı? giriş yap