8 entry daha
  • sırf diploma için girilen, üniversitelerin önlisans programlarından biridir. boşu boşuna insanlar zorluk çekerek bitirmeye çalışır. çoğu bitiremez okulda fink atarlar. sınıftaki çoğu kişiye "bu işi yapacaksın değil mi?" diye sorsanız, "manyakmısın oluuum" diye yanıt alırsınız genelde. çünkü aslında denemek için gelmişlerdir, meslek edinmek için değil.

    programlama yapmak istemeyen biri için uygun bölüm değildir. aslında yazılımcı olmak isteyen biri için de iyi bir bölüm olmayabilir. zira, sınıfta 20 kişi olsanız, bunların içinden 3-5 tanesi bu işi severek yapmak ister, ilgilenir, gelecek planı arasında yer alır. fakat geriye kalan ise sadece diploma alma peşindedir genelde. çünkü meslek lisesinden direk buraya geçiş olduğu için, insanlar "üniversite okuyayım" kafasıyla eldeki hakkı kullanmak istiyor.

    yazılım işi yapmak isteyen biriyseniz; adı bilinir, eğitimi iyi, tabi bir de puanı yüksek yerlere başvurmanızı öneririm. tabi bundan önce hedefiniz mühendislik veya dengi alanları tercih etmeniz, dgs'den de kurtulmanızı sağlar ilerde devamını getirmek isterseniz. ve birkaç sene de hayatınızdan tasarruf etmiş sayılırsınız.

    (bkz: bilgisayar mühendisliği)
    (bkz: yazılım mühendisliği)
    (bkz: yönetim bilişim sistemleri)

    edit: yazım hataları düzeltildi.
86 entry daha
hesabın var mı? giriş yap