186 entry daha
  • cuma günü izlediğim, bütün hafta sonumu mahveden film.

    filme/kitaba dair genel olarak herkes niçin kaçmadıklarına, isyan etmediklerine kafayı taksa da ben çocukluklarında asılı kaldım. hemen sebebine gelirsek;

    --- spoiler ---

    tommy sorunlu ve hırçın bir çocuk. herkes tarafından özellikle de ruth tarafından dalga geçilen, istenmeyen bir çocuk. ruth'un yakın arkadaşı kath ise tommy'ye aşık. aşkın dönüştürücü, iyileştirici gücü tommy'yi de etkiliyor. tam kath ve tommy olmuş derken, ruth araya giriyor ki ne giriş. tommy saçma bir şekilde kath'i bırakıp, ruth ile takılırken, kath sadece onların ayrılmasını beklemek zorunda kalıyor. bir çok kimse ruth'a gıcık olmuş ama ben zerre sallamadım kendisini. burada dangalaklığın daniskasını tommy yapıyor.

    yıllar geçiyor ve kendi aşkına değer biçemeyen başkalarının gözünde bir zavallının ötesinde olmayan tommy, aşkını bir kaç yıl yaşamak için onlardan müsade istiyor. sen o aşka değer verdin mi ki başkalarından bunun değerini ölçmelerini bekliyorsun? onların gözünde sadece "poor creature" iken hem de. ah tommy ah. evet sizler sadece organları alınmak üzere beslenen, büyütülen ve görevini tamamladığı an yok olacak canlılardınız. ama diğer kopyalara göre şanslıydınız da. hailsham'daydınız. iyi eğitim aldınız. güzel bir ortamda büyüdünüz. ve bir kız geldi, tuttu ellerinden. sen ne yaptın? niye yaptın? niçin kısacık ahir ömrüne kath'i sığdıramadın da gittin ruth'un ellerini tuttun. hem de kath'e aşıkken, o da seni seviyorken, çaresizce seni bekliyorken?

    ben sizin başkaldırmanızı, kaçmanızı beklemedim hiç. isyan edebileceğinizi aklıma bile getirmedim. biz güya özgür insanlar, neye başkaldırıyoruz ki? aramızda en çok ezilenler, güçlüyü en çok destekleyenler değil mi? onlara başkaldırdığımızda bizi dibe çeken onlar değil mi? o sebeple sizden böyle bir beklentim yoktu. tek beklentim, bir gün kath'e ben seni seviyorum diyebilmendi. onu bile senin yerine ruth yaptı. ruth bile senin aşkına senden çok değer verdi. sense tuttun sizi sadece organlarınız için yetiştiren bir sistemden aşkınız için af bekledin. sen o aşka yıllar önce sahip çıkacaktın tommy. o zaman o çok yücelttiğin aşkı yaşamak için en az 20 yılın olur; 3-5 yılın peşine düşmezdin. geçmiş olsun.

    --- spoiler ---

    filmin çekildiği mekanlara bayıldım. müziklerin tadı ise hala damağımda. bu da içimi en çok acıtanıdır.
    https://www.youtube.com/watch?v=ve81_zc5ocu
209 entry daha
hesabın var mı? giriş yap