68 entry daha
  • umarim bu soylediklerimi yemek zorunda kalmam ama kendi turunde muthis bir film olacak gibi duruyor. ozellikle bu "kiyamet/facia/afet/istila filmi" turunde bolca bulunan kliselerden nasibini almasi kacinilmaz olsa da yarattigi atmosfer ve konuyu gorsel isleyisi fragmandan ve -bana gore- daha simdiden efsane olmus teaser'dan anladigim kadariyla harika olacak.

    japon isi olan gojira serilerini bir kenara ayirirsak (bu serilerle dalga gecip fazla laf etmemek lazim, azili ve dehsetli hayranlari var adami parcalarlar valla) hollywood tarafindan daha once cekilen versiyonu teknik olarak zamanina gore dehset olmasina ragmen el attigi her fikri mahvetmeden duramayan roland emmerich denen herif sayesinde sulu zirtlak bir yapim olmustu. daha ana slogan olarak onemli olan boyu degil islevi cumlesine atifta bulunaraka onemli olan boyu gibi bir cumle secen utanmaz roland herifi araya kendince sokusturdugu espiriler ve aslinda ortada dehsetli bir atmosfer olmasi gerekirken birbirini kovalayan igrenc sozde komik sahneler kepazeye cevirmisti ayaga gelen muthis firsati.

    neyse ki seyirci kitlesi ve dunya pazari da goz onune alindiginda bolca klise barindiracak ve kendi ideolojilerini pompalayacak olmalarina ragmen bu filmde zevzekce espiriler ve komedinin olmayacak/az olacak olmasi bile umut vadediyor. etraf yakilip yikilirken sacma sapan laf ve durum espirileri yerine caresizlik, bilinmezlik ve umutsuzluk izleyecek olmak heyecan verici.

    neden etrafi devasa sekilde yakip yikan dogal felaket/canavar/uzayli/zombi izlemekten bu kadar zevk aliyoruz onu ayrica konusmak lazim ama bu filmin ciddiyetidir bir felaket filmine lazim olan bunu konusmaya gerek yok.

    son olarak: eger film kotu cikarsa entry'yi siler kacarim oyle de pis bir insanim (yok lan saka yaptim, sanki gise hasilati cebime girecek), yalniz roland emmerich denen herif sozum sana, su filmin teaser'i senin butun film kariyerinden daha etkileyici ulan yeteneksiz herif.
222 entry daha
hesabın var mı? giriş yap