1 entry daha
  • ne yazık ki amaçlanan hedefe ulaşamayacak kampanyadır.

    ülkemizde kişi başına düşen senelik okunan kitap sayısı oldukça düşük seviyede ve insanlara bir şekilde kitap okuma sevgisini aşılamak çok önemli. sadece kendi kafasının içindeki ses ile beslenen insan her zaman için yarım kalır, insanın kendini tamamlaması için sadece sağdan soldan kulaktan duyma bilgilere değil, hem aklını hem de ruhunu besleyecek kitaplara ihtiyacı var. ancak ne yazık ki insanların daha fazla kitap okumaya teşvik edecek uygulama vergi oranlarının düşürülmesi değil.

    ortalama fiyatlı bir kitabın kdv dahil fiyatının 20 tl olduğunu düşünürsek, kdv'siz bir kitabın fiyatı ortalama 18,5 tl diyebiliriz kaba olarak. vergi oranının %1'e düşürüldüğü takdirde kdv'li örnek kitabın fiyatı 18,7 tl olacaktır. bu anlamda kitap başına 1,3 tl'lik bir farktan söz ediyoruz. dürüst olmamız gerekir ki bu fiyat farkı insanları kitap okumaktan vazgeçirecek kadar yüksek olmadığı gibi, yine aynı şekilde bu fiyat farkı insanları daha fazla kitap okumaya itmeyecektir.

    asıl önemli olan eğitim sisteminde öğrencilerin daha küçük yaşlarda ders kitaplarının dışında ilgilerini çekebilecek ve onlara kitap okuma alışkanlığı kazandırabilecek kitapları okumaya teşvik etmektir. her şeyde önce kitap okumak bir alışkanlıktır ve her alışkanlıkta olduğu gibi daha küçük yaşlarda alışkanlık edinmek daha kolaydır.

    hali hazırda kitaplar zaten indirimli vergi kategorisindedir ve genel kdv uygulamasının dışında tutulmuştur. bir sürü şeye para harcayabilen bir halkın kitapları pahalı bulması, her şeyden evvel kitap okumanın değerinin insanlara öğretilememesinden kaynaklanıyor.

    bütün bunlar bir yana böyle bir uygulama olursa kişisel olarak sevinirim o başka bir mesele.
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap