49 entry daha
  • bu oyun özelinde konuşmadan önce kabul etmek gerekir ki stealth action oyunların hepsinde ciddi yapay zeka sorunları vardır. splinter cell'de şeriatçı bandanası gibi parlayan yemyeşil ışıkla kimseye görünmeden ilerleriz, metal gear solid'de kutunun içine girip düşmanlara arkadan yaklaşırız, hitman'de kafada barkot herkesin yanından geçer gideriz falan filan. thief'te de durum farklı değil, o yüzden thief'e yapay zeka üzerinden getirilen eleştirileri yersiz buluyorum. hatta oynadığım diğer stealth action oyunlara göre yapay zekanın artı yanları dahi var. karanlıkta bile olsanız düşmanın görüş açısı içerisinde çok uzun süre kalamıyorsunuz. çoğu oyunun aksine düşmanların "peripheral vision"ı var. etrafta at gözlükleriyle dolaşmıyorlar.

    en güzeli de oyun insanı cidden zorluyor. tabii focus mocus her türlü yardımcıyı açıp 10 saniyede bir save alarak ilerlerseniz sizi zorlamaz ama temel zorluk seviyesini master'a ayarlayıp custom'dan tüm challenge'ları on'a getirirseniz en ufak bir hatanızı affetmeyen, gerilimli bir oyun deneyimi yaşamış olursunuz. focus özelliği, düşmanları sesli ya da sessiz bir şekilde indirme imkanı ve bölüm içi save'ler olmadan, insanlara ve hayvanlara görüldüğünüz anda bölümün 1 saat geriden baştan başlayacağını bilerek oynadığınızda, karşılaştığınız en ufak bir yapay zeka hatasını öpüp başınıza koyuyorsunuz.

    hatta ben bir noktadan sonra gaza gelip oyuna yeniden başladım ve video walkthrough serisi yapmaya karar verdim. en ufak bir hatanızda tüm oyunu yeniden başlatan iron man dışında tüm custom özellikleri açarak, tek seferde, görülmeden, yakalanmadan ilerliyorum. benzer şekilde oynayıp takılanlar göz atabilir.

    http://www.youtube.com/…rq2xu7ipmoyj_jvyjpljtsjsyzr
38 entry daha
hesabın var mı? giriş yap