1 entry daha
  • pilotların milliyetinin bildirilmesinin sakıncalı olmadığı bir haber... neden mi? açalım air crash investigation'un 13. sezonunun 3. bölümünü: cross air flight 498

    pilotları kaptan moldova kökenli pavel gruzin ve yardımcı pilot slovak kökenli rastislav kolesar olan saab 340b tipi bölgesel jet zurih'ten dresden'e gitmek üzere havalandıktan 2 dakika sonra yere çakılıyor ve kurtulan olmuyor.

    kazanın nedenleri arasında;

    --kaptan pilotun ailesinden uzak olması nedeniyle antidepresan kullanması ve etkisi altında uçağın kontrolüne geçmesi

    --pilotların ortak dilinin ingilizce olması ve sonucunda kaynaklanan iletişim kopukluğu

    -- kaptan pilotun rus uçaklarına göre eğitim görmesi sonucunda batı tarzı ufuk çizgi göstergesi ile rus tarzı ufuk çizgi göstergesinin davranışlarını karıştırması

    olarak sayılmıştı programda... tamamını aşağıdaki linke attım.
    http://www.youtube.com/watch?v=eiqlhr1w41i

    sonuç: kontrolsüz olarak büyürsen ve kokpite günü kurtarmak için şöför zihniyetine sahip, işinde ehil olmayan pilotları doldurursan; adamlar taksi yoluna da iner, antalya havalimanı iniş güzergahındaki ofo otel'e de bindirir. ülkesindeki tüm pistleri yalayıp yutmuş, birbirleri arasında rahat iletişim kurabilen eğitimli türk pilot; her zaman gün kurtarmaktan iyidir.

    buna ek olarak airporthaber'de verilen haberde kaptan pilotun romen'ken, yardımcı pilotun türk olduğu söylenmiş... işte "iletişim kopukluğu" dediğim olaya gel şimdi.
    http://www.airporthaber.com/…taksi-yoluna-indi.html
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap