26 entry daha
  • dini bir film olduğı için her nedense bir istatistiği tutulmayan, en çok izleyici toplayan listelere girmeyen enterasan bir filmdi.

    sinemanın iyiden iyiye dibe vurduğu dönemlerde ortaya çıkması ile aynı anda 150 sinemada birden oynatılması başlı başına bir olaydı. şimdiki gibi skor yükselten cep sinemaları da yoktu ortada, özellikle taşrada artık sineması üç film birden oynatan sinemalar yıllar aradan sonra , sperm, ter ve sigara kokuları sinmiş koltukları yenileyerek, zift tutmuş zeminlere tuzruhu dökerek minyeli abdullah için hazırlamışlardı salonlarını.

    eh o kadar temziledik, bakım yaptık , eli çükünde gezenlere yeniden kirletmem sinema salonumu deyip allah ne verdiyse deyip vizyon filmlerini oynatmaya başlamalarıyla türkiye’de sinema kültürünün yeniden canlanmasına sebep olmuştur.

    150 sinemada oynamanın ne anlama geldiğini kıyaslayabilmeniz için dönemin en çok seyredilen ve tarihi bir rekor olarak lanse edilen amerikalı filminin tüm ülke çapında 7 kopya ile oynadığını, antalya film festivali biter bitmez 8. kopyasının uçakla bakırköy’deki bir sinemaya yetiştirilerek oynatıldığını da ekleyelim
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap