9 entry daha
  • yüz ifadelerinden hareketle insanın o an doğruyu söyleyip söylemediğini anlayabilmenin yollarını araştırma konusunda kendini bu işe adamış amerikalı psikolog.

    konu oldukça ilginç olunca üzerine gitmemek elde değil tabi. türkiye'de de satışa çıkmış ne düşündüğünü biliyorum isimli bir kitabı mevcuttur. bir heves kendimden bir yalan makinesi yaratmak adına aldığım kitap beni tam bir hayal kırıklığına uğratmıştır desem abartmış olmam. kitabında daha çok tanım ve örnek olaylara yer vermiştir. yani şu ifadeyi gösteren şahıs doğru söyler, bu ifade yalanı işaret eder gibi hiç bir bilgi ve örnekleme yoktur. kitabında daha çok mikro ifadelerin ne kadar tutarlı olduğunu destekleyen örnekler ve bilimsel tanımlar mevcuttur.

    memleket amerika olunca pazarlama konusunda da uzman olan ekman, bir kaç yıl öncesine kadar oldukça popüler bir dizi olan lie to me'nin esin kaynağı olmuş ve ekibiyle beraber hazırladığı eğitim setleriyle güzel kazançlar elde ederek, pazar içinde kendine önemli bir yer edinmiştir.

    araştırmalarının ve en nihayetinde uğraştığı bilim dalının da hakkını vermek gerekir tabi. biz vermesek de veren zaten vermiştir. fbi, cia, google gibi şirketlerle çalışan ekman bu konuda dünyanın en iyisi olduğunu kanıtlamıştır.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap