1 entry daha
  • epeydir suskundum ama ben de bu arayı iyi değerlendirip paris'e giderek sizler için turnuvanın son hazırlıklarını yerinde inceleme fırsatı buldum.

    efendim roland garros'ta hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. kortların çoğunda toprak serimi biterken, ana kort olan philippe chatrier'de çarşamba günü toprak henüz serilmemişti. o da önümüzdeki hafta serilecek ve turnuvaya hazır hale gelecek. onun dışında oyuncuların soyunma odaları, kullandıkları alanlar, basın odalarında da ufak tefek tadilat işleri sürüyor.

    gitmişken birkaç ilginç bilgi de edindim, bu sene roland garros'u yerinde seyredecek olanlar varsa onların işine yarayabilir, paylaşmak isterim. federer maç önceleri her zaman 2 numaralı kortta ısınırmış, çünkü o kort roland garros'ta ilk maçını kazandığı kortmuş. nadal 4 numaralı kortta ısınırken, djokovic de her zaman merkez kortu kullanırmış.

    bunun dışında, soyunma odalarında da ilginç bir bilgi var. batıl inançlarıyla bildiğimiz nadal'ın bir batıl inancı da soyunma odasında kullandığı dolapmış. her zaman 159 nolu dolabı kullanıyormuş, çünkü annesi 15 eylül doğumluymuş. steffi graf da her zaman 19u kullanırmış, en son 19 nolu dolabın kapağını emekli etmişler ve steffi graf'a vermişler. bu yüzden soyunma odasında iki tane 18 numaralı dolap var ve sonra 20 nolu dolap var.

    paris'ten aktaracaklarım şimdilik böyle, grand slamimizi sabırsızlıkla bekliyoruz.

    tanım: hazırlıkların devam ettiği grand slam turnuvası.
106 entry daha
hesabın var mı? giriş yap