13 entry daha
  • jason reitman'ın çıtayı düşürdüğü film. hoş, charlize theron'lu young adult filmi de pek iyi değildi. ama bu filmle çıtayı daha da düşürmüş. iki öykü anlatıyor reitman. bir tarafta kaçıranla kaçırılan arasındaki ilişki -stockholm sendromu diye özetleyebiliriz ilişkiyi. işleniş şekli de klişenin ötesine geçmiyor. cüneyt arkın'lı filmlerle biz bu temayı çoktan işledik. keza hollywood da tüketti bu temayı. reitman da bundan orijinal bir öykü çıkaramamış ne yazık ki. filmin geneline sirayet eden yavaş tempo bu klişe öyküyle ve hatta karakterlerle birleşince ortaya bayağı sıkıcı bir işin çıkması kaçınılmaz olmuş. tempo yavaş olup karakterler ve olaylar özgün olsa film gene izlenirdi veya belki de tam tersi olsaydı. gerçi yönetmen banliyönün sıkıcılığını mı yansıtmak istemiş bu yavaş tempoyla? bilemiyorum. ama neticede sıkıcı bir film. kate winslet'ın hakkını da verelim. belki en iyi performansları arasına girmeyecektir buradaki performansı ama gayet iyiydi. josh brolin'de ise özel bir şey yok. iyiydi demekle yetinebilirim. öte taraftan filmde flashbackler önemli bir yer tutuyor. bu aileyi (babadan yoksun aileyi) kaçıran (baba işlevi görmeye başlayan) suçlu frank'in geçmişi anlatılıyor flashbacklerde. eh burada da orijinal bir öykü yok ne yazık ki. belki de bu flashbacklerin tek şaşırtıcı noktası frank'in gençliği olarak karşımıza çıkan aktörün josh brolin'e fazlasıyla benziyor olması. casting şahane yani.

    banliyö dedim de bu film, winslet'ın 2.banliyö filmi. eski eşi sam mendes'in çektiği, leo dicaprio'nun başrolde olduğu r. road filmi de banliyöde geçer ve sorunlu bir hayatı olan bir çifti yerleştirir. winslet, r. road'ta daha iyiydi tabi ki. zira karakter daha iyi işlenmiş. burada öykü bu denli dağınık olmasa ve iki karaktere de yeterince önem verseydi winslet'ın performansı daha iyi olabilirdi.

    özetle sıkıcı ve klişe bir film labor day. ama en azından görüntü yönetmenliği, gerilimli sahnelerde çalan basit müziği etkileyici; son on beş dakikasındaki sahnelerde amaçlanan gerilim oluşturulabilmiş. gerçi sanıyorum reitman gerilimi filmin tümüne yaymak istemiş ama başarılı olabildiğini söylemek güç.
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap