aynı isimde "ursa major" başlığı da var
3 entry daha
  • kafayı öğretmenlerin aldığı maaşa takmış yazar. bu ve bunun gibi yazarlar öğretmenlerin maaşları ile uğraşmaktan ziyade eğitimin bir paydaşı olarak sahip oldukları yaratıcı fikirlerini, eğitimin kalitesinin nasıl attırılması gerektiği konusunda ortaya sunabilirlerse ülke adına daha faydalı olacaktır. ya da önerilerini daha sağlam mantıksal bir zemine oturtabilirlerse.

    örneğin, ek dersi kaldırmak devlet bütçesine ne açıdan katkı sağlayacak? tamamen kaldırılırsa olacaklar şunlardan birisidir:
    (1) ayda 60 saat maaş karşılığı derse giren mesleğe yeni başlamış bir öğretmen 2000 civarı maaş alırken, ayda 60 saat de ek derse girerek yaklaşık 600 lira daha alır. öğretmenlerin çalışma saatleri düzenlenmeden ek dersleri kaldırmak devlete her öğretmen başına ortalama 1400 lira ek masraf çıkartacaktır. ülkenin öğretmen ihtiyacı artacaktır.
    (2) ayda 60 saate 2000 alan öğretmen 120 saat çalışsın ama aynı maaşı alsın.
    (3) ayda 60 saate 2000 alan öğretmen 120 saat çalışsın ama ...... lira maaş alsın.
    (4) ayda 60 saat çalışan öğretmenin sabitlenmiş bir çalışma saati olsun, örneği 25 saat, ve ....... lira maaş alsın.
    .
    .
    .
    ?
    yıkıcı olamayan, yapıcı eleştiriler yapmak gerekiyor ki ilerleyelim.

    üşenmeden yazarın öğretmenlerle alakalı olabilecek tüm girdilerine baktım. öğretmenlerle ilgili 19 entrysi olan yazarımız, 18'inde öğretmen maaşlarına giydirmiş.

    ayrıca türk akademisyenlerin öğretmenlerin maaşları ile alıp veremediklerini nedir, çözebilmiş değilim.
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap