1 entry daha
  • tarihteki tum mitler, tarihi ve dini olaylari baska dunyadan gelen canlilar uzerinden aciklayan kuram (ne demek kuram?)

    mesela, zeus derler goklerde yasar, elinde mizrakimsi seyle ates sacar. aslinda, zeus dunya disi bir varliktir, insanlara gorundugunde ates vb. sacmasi, dunyaya geldigi cihazdir. elinde cok guclu bir silah oldugundan sagi solu yakmistir kizinca falan.

    ayni sekilde hz. musa'nin sina daginda allah ile konustugu olayda (diger dinlerde on emiri tablet seklinde aldigi yer), aslinda bu kurama gore, hz. musa, uzaydan gelen (ates duman sacarak gelen uzay araclari ile) canlilarla gorusmustur. hatta onlar hz. musa'nin genlerini falan degistirmislerdir.

    bircok tarihi tas, piramitlerdeki izler vb. hep aslinda uzaylilarin ogrettigi seylerdir bunlara gore. mesela, piramitleri alirlar, guney amerika'daki piramit seklindeki maya yapilarini, cin'deki benzer sekildeki yapilari alip bunlar acaba birbirlerine bagli mi derler. acaba bunlar uzaylilarin yaptirdigi seyler mi diye sorarlar.

    bunlara gore, piri reis'i uzaylilar gemilerine alip uzaydan haritayi cizdirmislerdir. halbuki, piri reis, portekizlilerden aldigi haritalari derlemis deniyor tarihcilere gore.

    bunun gibi, olaylar. dinlenildiginde mantikli gelebilecek seyler soyluyorlar. tek bir sorun var:

    uzaylilar bunlarin dedigi gibi, cok eski zamanlarda gelip, insanliga yardim etmisler, birseyler ogretmisler, piramitleri ve baska yapilari yapmayi ogretmisler.
    peki bu uzaylilar neden eskiden geldi ve gitti ? geldiklerinde neden daha dogru duzgun bir isaret birakmadilar ? eger piramitler vb. uzaylilarla iletisim kurmak icin, enerji toplamak icin ya da uzaylilara yon gosterici olsun diye yapildi ise (bu ucunu soylerler genelde), uzayda dolasabilen teknolojiye sahip bir uzayli neden tastan yapilmis birsey ile yonunu bulsun, ya da enerjisini alsin, ya da tastan iletisim kursun.

    degisik bir gorus olarak eglenceli ve degisik bakis acisi sunan insanlarin savundugu bir olay, ama mantik hatalari var.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap