11 entry daha
  • peter weir'in yönettiği 1975 yılı yapımı film.1900'lü yıllarda elit bir kolej'de okuyan ve kaybolan 3 kızın hikayesi.açıkçası gerçek mi,gerçek olabilir mi diye düşündüm. birkaç araştırma yaptım fakat böyle bir bilgi yok. kitabının yazarı da gerçek ya da gerçek değil dememiş,yani yeterince gizemli olan yapıta gizem katmış böylece. ama bence gerçek olabilme ihtimali yüksek bir film. spoiler'a girebilir, --- spoiler ---

    en sonunda okul müdürünün ölüm tarihini söylüyor,kızları 5 yıldır aradıklarını falan,olayın gerçek olduğu buradan anlaşılıyor aslında,ve gerçek olması,yani,şu an bile ürperiyorum
    --- spoiler ---

    her sahnesi bir tablo gibi,sanki herhangi sahnenin bir resmi yapılsa çok güzel bir tablo çıkar ortaya. müthiş bir kalite,kamera ustalığı da çok büyük.
    film ürpertici gerçekten. sürekli kafanızda ''acaba?'' düşüncesi dolaşıyor.. anne louise lambert güzelliğiyle büyülüyor.. filmin her saniyesinde zerafet var,sanırım bu da insanı çok etkiliyor.

    gerçekten filmden anlayan,sırf film durgun,sakin diye izlemeyenler zaten izlemesinler,anlayacaklarını düşünmüyorum. herkese göre bir film değil. bir de eski filmleri seviyorsanız,mutlaka izleyin. gizem dolu bir dünya adeta. çalan müzikleri falan,bilemiyorum,çekim yılını göz önüne alırsak gerçekten etkileyici,renkler müthiş kullanılmış mesela.

    bir de böyle bir video yapılmış şarkı ve film de birbirine ne güzel uymuş,video'yu yapanı tebrik etmeli.
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap