12 entry daha
  • senaryo çalıntı mı bilemem ama bugüne kadar izlediğim en iyi hint filmlerinden biri. sebebi ise aamir khan. katrina, ali rolünü oynayan adam falan hepsi hikaye olmuş. filmi aamir khan neredeyse tek başına oynamış gibi. adamda nasıl bir karizma varsa artık, bütün casti figüran olmaya mahkum etmiş.

    sevdiğim başka bir özellik ise klasik şarkılı-danslı bölümlerin en azından konuyla uyumlu mesela sahnede falan olması. söylenmiş ama film intermission bölümünden sonra başlıyor. şarkılar çok iyi, film müzikleri çok iyi ve aamir khan her zamanki gibi muhteşem. aksiyon sahneleri çok tırt, filmi sonradan tekrar izlediğimde aksiyon sahnelerini özellikle ali ile abişkekin sahnelerini hep hızlı geçtiğimi farkettim. katrina sırf danstan ibaret konu ile alakası yok filmde çok iğreti durmuş, victoria ne menemdir anlamadım. tırt aksiyona çok fazla vakit harcamışlar ama en iyi sahneler aamir khanın diyalog sahneleri. keşke aamir khanın monolog-diyaloglarına daha çok yer verilseymiş. film boyunca aamir khanın görüneceği sahneleri iple çektim. çünkü hint sinemasının abartılı ve yapay oyuncuları çok sinir bozucu olabiliyor. abişkekin gözlerini kocaman kocaman açıp aha da bakın şair burda sinirleniyor veya derin derin düşünüyor komikliklerini fazlasıyla sıkılarak izledim.

    son olarak aamir khanı filmden çıkarsan kesinlikle boktan ötesi bir film olurmuş. abartılı sahneler, hint sinemasının abartılı oyunculukları, gereksiz aksiyon.... ama aamir'i eklemişler ve bütün olay da zaten o olmuş. filmin sonunda beni yine ağlattı...

    --- spoiler ---

    --- spoiler ---

    filmin son sahnesinin çekildiği baraj isviçredeki ''contra'' barajı imiş. aynı zamanda verzasca ya da locarno barajı olarak biliniyor. wikipedia öyle buyurmuş.

    http://en.wikipedia.org/wiki/contra_dam

    --- spoiler ---

    --- spoiler ---

    --- spoiler ---

    --- spoiler ---

    biz o'nun insanlarıyız.
    bize kim meydan okuyabilir?

    bande hain hum uske
    humpe kiska zor
    ummedon ke suraj
    nikle chaaron or
    iraadein hain fauladi
    himmati har kadam
    apne haathon kismat likhne
    aaj chale hain hum..

    --- spoiler ---

    --- spoiler ---
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap