54 entry daha
  • dram-romans türünde bir yapımda başrolü üstlenen karakter. adı belli olmayan fakat alt-başlığı "allah gibi, her yerde" olan bu yapımla "ümit vaad eden oyuncu" ödülüne de göz dikmiş oyuncu.

    bir binanın en alt katındaki daireye üst katın vanasının patlaması sonucu ulaşan suyun kalıntıları sonrasında tek tük yerleştikleri alt dairede kendilerince bir hayat kurmalarıyla başlıyor her şey. öyle ki klasik yeşilçam filmlerinden farksız olmak üzere, hayatları nevrotik derecede mutlu. öylesine mutlu ki evin odalarının bilumum süpürgeliklerinde, haznelerinde biriken suyla şişmiş parkelerin altında ve dahi mutfak dolabının duvarla örtüşen ahşabında bile dilediklerince yaşarlarken elbette feleğin sillesinin o süpürgeliklerin hemen yanındaki aşırı kimyasal (antagonist) tehlikenin farkında değildi. bir akşam bu mutluluklarını çekemeyen - aslında havaya sinmiş bu karakter kokusunu da içine çekemeyen - yan karakterin müdahalesiyle kafalarına boca edilen çamaşır suyuyla mutlulukları bir anda darmadağın olmuştu.

    filmi sıradan bir dram filminden ayıran nokta ise buradan başlıyor: bu durum ağır bir hüzünle böyle şekilde devam etmiyor, sille yedikten sonra her ne kadar bahtsızlıklarından ötürü bir sendeleseler de yan karakterin evi birkaç günlüğüne terk etmesi ve bu terk esnasında camları kapatıp perdeleri çekmesiyle bir anda cinsel gerilimin dramatik tonlarıyla ortaya çıkmasını sergiliyor yapım. şöyle ki, zaten az güneş gören bir evde, perdeler çekili, camlar kapalı iken havaya yayım yayım yayılan 'sevişme' kokusundan gerçekten tensel bir tını yakalayarak varoluşlarına yönelik her tehditle başa çıkarken bir yandan da 'bir' olmanın tadına varmaktalar. öyle ki daha birkaç zaman öncesine kadar karakterin kendisine yönelik ağır yıkımdan sonra "her şeye rağmen" devam etmenin gücünü göstererek de klasik dramlardan farkılaşmakta.

    sonu her ne kadar spoiler olarak verilmek durumunda olduğundan, müphem bir mutlu son denilebilecek bu yapımda, küf hayatın sıradanlığını ve tekrar ederliğini yine parke aralarında sevişmelerinin meyveleriyle vermekte. bu şekilde tüm karakterlerin çabaları mütekerrirken, direnmesiyle, yok olmak pahasına sevişmenin değerini bilmesiyle küfün bir adım öne çıktığı yapım.
32 entry daha
hesabın var mı? giriş yap