21 entry daha
  • bugun ogle yemegi sirasinda onumde bir rus ve hemen arkamda bir alman vardi. sodexo tarzi yemekhaneyi bilen bilir, bilmeyen icin de tepsi ile siraya girip bir bufe boyunca salata, corba, ana yemek ve tatlinizi secip bufenin sonunda da parasini odediginiz pratik bir yemekhane diyelim.

    onumdeki rus her reyonun basinda dusundu babam dusundu, her salatanin, her corbanin ayri kritigini yapti, ben arkasinda beklemekten kanser oldum, onun hic acelesi ve beklettigi insanlar icin de herhangi bir kaygisi yoktu ki onbes dakika surdu alti metrelik bufeyi kat etmesi.

    ben her alisverisimde de yaptigim gibi aklima ilk gelen urunu uzerinde fazla dusunmeden birkac saniye icinde sectim ve tepsime koydum.

    arkamdaki alman ise rus hepimizi bekletirken siradan cikmis, reyonlari coktan gezerek kesfini yapmis ve yerine donmustu bile.

    sonuc: rus herkesin, ve kendisinin de zamanini calarak kalite/zaman=verimlilik denkleminde zamani buyutup verimliligi dusurmus oldu. ben uzerinde yeterince dusunmeden sonradan bir kismindan oturu pismanlik duydugum secimleri yaparak kaliteyi kuculterek verimliligi bastan pic ettim. almansa kaliteyi maksimum, ve zamani minimumda tutarak en yuksek sonucu almis oldu.

    bir kez daha; butun dunya almanin dassagini yesin.*
31 entry daha
hesabın var mı? giriş yap