4 entry daha
  • kendi tecrubelerime dayanarak asagida vardigim sebeplerdir.

    1. baskalarinin hayatlarina karismayi hak gormek: sevgilimle yil donumumuzu kutlamak icin los angeles'a kacmaya karar vermistik bir kac gunlugune ve cok yakin turk 'dostlarimiz' onlari davet etmedigimiz icin bize kusmus, bizi dunyanin en kotu insanlari ilan etmislerdi. yil donumu. romantik falan hani. 2 kisi yasanmis yillarin donumu.

    2. kiskanmak: turk bir hatun arkadas ne zaman bulussak kocasinin muhendis oldugunun altini cizerdi kendisi 2 yillik mezunu. sonradan anlasildi sebebi. bu arada ben kendim muhendisim zaten, kocamin sevgilimin yavuklumun kedimin sifatina ihtiyacim hic olmadi. paran olur, statun olur, yeni araban olur her sey digerlerine problem olur. hep asagi cekmeye calisirlar seni. hele ki terfi etmissen vay haline. ya guzelligini kullanmissindir ya tanidigin vardir kesin. ondan yani.

    3. cekistirmek/dedikodu: ne zaman bir grup turk yanyana gelse tek yaptiklari diger turkleri (sadece turkleri) cekistirmek. baska muabbet yok. bu ne lan?

    4. ima/laf sokma: en cok laf sokan en ustun. en cok laf sokan en akilli, en zeki. benim gozumde bunu yapan kalitesiz, asaletsiz bir insandir.

    5. kusmek: turk restorani vardi gittigimiz sik sik. gecen gidisimizde gozumuzun icine baka baka selam bile vermedi sahipleri. nedeni hala cozemedik. sanirim iftar tekliflerini reddedince sorun oldu. kendileri gunduz oruc tutup, gece para karsiligi kagit oynuyorlar bu arada. onceki gidislerimizde ogullarinin odtu'yu kazanmasina gerek yoktu halbuki cunku odtu'luler asosyal insanlardi. oyle denmisti. kedi/ciger durumu bu da. biz odtu'luyuz bu arada o laf bizi acitir mi dusunmuyorlar bile.

    6. gormemislik: erkeklerin cogu hic kadin gormemis gibi bakar. kadinlarin cogu hic birsey gormemis gibi davranir. gormemislik iste. doymamislik. gorgusuzluk.

    7. saygisizlik: saygi yok. sirf yasi buyuk olana saygi duymak diretiliyor bize ama cok yanlis. herkes saygiyi hak eder. buyuk/kucuk/gay/lesbiyen/kedi/kopek. saygili davranmak, salak olmakla karistiriliyor. enayi yerine koyuluyorsun. kimse de sana saygi duymuyor. yediginden ictigine, gordugunden gezdigine kadar her seye karisiliyor. insanlarin kendi hayatlarini yasama haklari cok goruluyor. 50 yasina da gelsen, teyzenden dayina, komsunun kizina kadar herkes fikir verebilme hakkini goruyor kendinde. ne zaman cocuk yapacagin sorulabiliyor, ne zaman evlenecegin, 'yemek yapmayi ogrenmen lazim diplomayla olmaz o isler' falan. lan sana ne? dogum kontrolunu ne zaman birakacagimi sana niye aciklamak zorundayim? hayatin en onemli kararlari olan evlenmeyi ve hayata yeni bir can getirmeyi, sac rengi tavsiyesi veriyormus gibi ortaya atmayi haddi saniyor. hadsizlerle dolu ortalik.

    8. yeniliklere acik olmamak: evlat edinip napicaksin? insanin kendinden, genlerinden olmayinca olmaz o. sanki bana einstein gerizekali. karisi da sanki bana adriana lima. lan 2 tipsiz bir araya gelmissiniz kotunun iyisi diye secip birbirinizi. o da toplum baskisiyla, evlilik yasi geldi diye, mecburiyetten. ilk firsatta aldatacaksiniz belli daha yok olmaz genler onemli. tipsiz. bunu soyleyenler de genelde en cirkin insanlardi karsilastigim. ama yooook gen. genine sokim.

    9. vicdan eksikligi: berkin var iste. ali ismail var. niceleri var daha. ama vicdan yok.

    10. sikayet etme: arkadas vardi yurtta, kiz nefret ediyor oda arkadaslarindan. her saniye nefret halinde. sikayet halinde. e gel dedik bizim odaya o zaman, ya da baska odaya git. yok kaldi odasinda. ama nefret etmeye, herkesin enerjisini 5 yil boyunca sonuna kadar somurmeye de devam etti. hem sikayet etti, hem nefret etti, hem de durumu degistirmek icin hic bir sey yapmadi. aklim almadi.

    daha unutulan cok sey vardir kesin. bunlar su an aklima gelenler/benim karsilastiklarim. her yil tatile geldigimde 2 medeniyet arasindaki farki cok daha net goruyorum. hayretten kalakaliyorum bazen. aileme anlatiyorum sen cok farkli oldugun icin diyorlar. fark dedikleri insan haklari istegi herhalde.

    orada kalanlar soguk suya atilmis kurbagalar iste. su kaynamis coktan. hala cagiriyorlar disardakileri: su cok guzel gelsene. gelmeyenlere de: begenmiyorsan siktir git. gittik aq gittik zaten. buraya yazma nedenimiz de gozunuz acilsin su an eyvallah dediginin hayatin cok daha fazlasini hakediyorsun. gor.
106 entry daha
hesabın var mı? giriş yap