121 entry daha
  • devam edecek mi şeklinde merak edenlere henüz yeni sezonun onaylanmadığını belirteyim. fox'un kararı bir ay içinde belli olur herhalde. jack bauer'ı canlandıran kiefer sutherland için "bu yaştan sonra tekrar bu karaktere hayat vermek ister mi?" diye sorulmuş. ister tabii ki. adam 8.sezon ile 9.sezon arasındaki sürede sürekli 20th century fox yetkilileriyle 24: the movie (sinema filmi) projesi için görüşmüştü. en sonunda film iptal oldu. sonra 12 bölümlük 9.sezon onayı geldi. yani fox devam edecekse kiefer de edecek. necati şaşmaz'ın polat'ı bırakamaması, slyvester stallone'nin rocky'den vazgeçememesi (şu an rocky'nin spin-off'ının senaryosu kaleme alınıyor, yardımcı rolde stallone'yi izleyeceğiz) gibi kiefer de en azından bir yere kadar jack'ten vazgeçmeyecektir. dolayısıyla 10.sezonda onun olacağı kesin. yvonne strahovski'yi de 10.sezonda görür müyüz bilemiyorum. ama ben kendisini başka bir dizide, mümkünse başrolde ve orijinal (yani devam eden bir dizide değil) bir dizide görmek isterim. nasıl ki dexter'daki rolü bir süre sonra klişeleşip etkisizleştiyse burada da bir süre sonra önemsiz bir noktaya çekildi. neyse, bekleyelim görelim ne olacağını.

    gelelim sezona. daha önce ifade etmiştim. 24 formüllerini birebir kullanarak oluşturulmuş bir sezondu (ki bu formülleri kullanarak bir 10 sezon daha çekebilirler) yani ne tahmin ettiysem gerçekleşti, pek az şaşırttı, ilk bölümlerde sıktı, ama son bölümlerde eğlendirmeyi başardı. bana göre önceki bir kaç sezondan daha iyiydi. bunun ilk ve en önemli nedeni 12 bölümden ibaret olması. 24 bölüm çekilince bir süre sonra entrikalar, klişeler öyle bıktırıyor ki o sezon güzel başlamış olsa bile diziye lanet ederek bitiriyordum sezonları bu sıkıcı entrikalardan ve klişelerden dolayı. 12 bölüm, hatta mümkünse 8 bölüm çeksinler yeterli olur benim için. böylelikle önceki sezonlardaki kadar saçmalamazlar. nitekim bunda da çok saçmalamadılar. dolayısıyla fox'u 12 bölüm kararından ötürü tebrik ediyorum.

    her şey bittikten sonra ben bir final bekliyordum ama sezon finaliyle bitirdiler diziyi. yani 10.sezona açık kapı bıraktılar. bakalım 10.sezon onaylanacak mı?
28 entry daha
hesabın var mı? giriş yap