1 entry daha
  • istanbul, ankara ve izmir dışındaki üniversiteler içerisinde okunabilecek en iyi hukuk fakültelerinden biridir.

    istanbul'a yakın olmasının büyük avantajları vardır. ama tabi 4 yıl boyunca bunu kullanmasını bilmeniz gerekir. yoksa istanbul'a yakın olmasının hiç bir anlamı yoktur.

    fakültenin ilginç yanı ise, sanki istanbul 1 saatlik bir mesafede değilmiş havasındadır. yani istanbul'dan gelen giden pek olmaz. aslında yapılabilecek çok fazla organizasyon vardır ama fakülte bu konuda geri kalmıştır. yani siz kendinizi ne kadar geliştirirseniz, onunla kalırsınız. geliştirmekten kastım farklı konferans ve etkinlikler. farklı fikirleri duymak hukuk fakültelerinde önemli bir aşama. kocaeli hukuk işte bu açıdan eksiktir.

    kendi kütüphanesi vardır ve fakülte öğrencilerine yetecek düzeydedir. ancak akademik çalışmalar için yeterli olmadığı da açıktır.

    istisnalar hariç olmak üzere hocaları iletişime açıktır. yeter ki siz gidip açıkça konuşun. dürüst olun.

    yüksek ortalamaya ihtiyacınız varsa fakülteye gelmeden önce tekrar bir düşünün. yatay geçişle gelen öğrenciler hariç olmak üzere 3.10-3.20 aralığını geçen öğrenci pek olmamıştır. fakültenin çok büyük bir kısmı 2.50 - 3.00 aralığında mezun olur. ortalamanızın düşük olması ileride hayalini kurduğunuz akademik yaşamı baltalayabilir, şimdiden söyleyeyim.

    dersleri yıllık iken dönemlik sisteme geçmiştir. ben yıllık okuduğumdan, dönemlik sistem hakkında ne desem yalan olacaktır.

    fakülte umuttepe'dedir. merkezden dolmuşlarla gelinir.

    günümüzdeki bir kısım önemli hukuk profesörünün bir dönem çalıştığı fakültedir. hüseyin hatemi, alper gümüş, saba özmen, mehmet bahtiyar bunlardan bazılarıdır.

    fakülte yeni bir fakülte değildir. yeni kurulan fakülteler ile lütfen aynı kefeye koyarak değerlendirme yapmayınız. 50 yıllık bir fakülte demiyorum tabi ama 92 yılında kurulmuş nispeten eski bir fakültedir. kendi birikimini az-çok sağlayabilmiştir. 20 yılı devirmiştir yani.

    yani uzun lafın kısası, boş bir fakülte değildir. kendi kategorisinde değerlendirildiğinde iyi bir alternatiftir.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap