358 entry daha
  • daha yeni ilk bölümünü izlediğim ve bir loser'ın dönüşüm hikayesini anlatması nedeniyle bana bolca breaking bad'i hatırlatan, coen biraderlerinin dizi sektörüne el attığında neler yapabileceklerinin kanıtı olan muhteşem dizi.

    dizideki diyaloglar oldukça dikkat çekici; tarantinovari diyaloglar, gerilimin artırılmasında başlıca unsur olarak kullanılmış. zira lester ile henüz adını öğrenemediğim katilin hastane diyaloğu ve özellikle "dikkat ejderha var" şeklinde özetlenebilecek efsane sahnedeki diyalog oldukça dikkat çekici.

    breaking bad'le de oldukça benzer dedim. zira temelde iki dizi de karakter dönüşümünü ele alıyor. ama olmadık anlarda kanlı sahnelerin yer alması ve bir anda vahşetin artması da iki dizi arasındaki temel benzerliklerden.

    velhasıl, pilot bölümüyle dikkat çeken, çıtayı daha ilk bölümüyle yükselten fakat bunu sonradan düşüren çok dizi var. ancak bu çıtayı sonraki bölümleriyle yükselten diziler ise çok çok az. daha ilk bölümüyle oldukça beğenimi kazanan fargo'nun bu ikinci grupta olması dileğiyle entrimi sonlandırıyorum. böyle bir pilot bölüm açılışını en son six feet under'da yaşamıştık; inşallah fargo'nun akıbeti de aynı olur.
1337 entry daha
hesabın var mı? giriş yap