47 entry daha
  • filmi henüz izlemedim ancak bugün yönetmenin hürriyet'te ahmet hakan'la yaptığı röportaj bana gerekli bilgileri verdi. şöyle ki filmin ilk yarım saati türk asker kaçaklarının gazabını anlatıyorken, daha sonra ermeni baş karakterin yolculuk hikayesini izliyormuşuz. ahmet hakan filmdeki şiddet sahnelerinin öncesini neden anlatmadığını sorduğunda fatih akın'ın cevabı 'ben hiçbir siyasi yanı olmayan bir karakterin hayatına odaklanmak istedim' oluyor.

    burada duralım, sanatta iki yüzlülük, kolaya kaçmak yok. filmde türkleri /yönetmen kendisini ama onlar kaçak askerler diye savunsa da/ kötü göster, ermenilerin o dönem yaşadığı 'çile'yi konu al, tarihin ağırlığında ezilmemek için, konunun derinlerine inmemek için 'ama ben bağımsız bir karakter hikayesi anlattım' de. çok dünyadan siyasi olaylardan uzak bir karakter filmi çekmek istiyorsan neden ermeni olaylarını anlatmak isteyesin ki, tamamen 'yapay' bir duyarlılık örneği.

    filmi izlemedim, belki izlediğimde beğenirim. ama uuu çok hassas bir konu buna jüri bayılır mantığında işler yapıp daha sonra karakterin kimseyle bağı yok amaç sanat demek bana çok ucuz geliyor.
115 entry daha
hesabın var mı? giriş yap