398 entry daha
  • oyunculukları, senaryosu, sinematografisi, müzikleri ile dört dörtlük bir dizi. gerçekten de ilk bölüm hakkında* dile getirdiğim endişeleri sonrasıyla tamamıyla yok ederek gözümde breaking bad'in boşluğunu dolduracak kaliteye ulaşmış usta işi bir dizi. ama tek eksiği çok fazla rastlantıya yer vermesi; zira bu özelliği, minnesota dedikleri yerin bizim köyden küçük olduğunu düşündürtmedi değil. ama bu özellik, pek tabi, coenlerin kara komedi tarzlarına bağlanabilir. her ne kadar coenler sadece yapımcı olarak çalışmışlarsa da, dizi, coenlerin birçok filmiyle üslup olarak benzerlik taşıyor. daha önce dile getirilmiş; lorne malvo reyizin no country for old men'deki anton chigurh'e davranış olarak oldukça benzemesi; yine aynı filmdeki gibi dizide de yaşlıların anca konuşması, icraat yapmaması*; kara komedinin tavan yapması (mesela çok dikkatimi çeken bir sahne, lester'ın evini temizletmek için bir temizleme servisini araması ve temizleme servisinin daha alo demeden beklenmedik bir nezaketle nasılsınız diye sorması ve fakat sonunda lester'ın talebi nazikçe (!) reddetmesi); dizideki yahudi göndermeleri veya arka planda yer alan yahudi reklamları ve yine olmadık bir anda anlatılan dikkat çekici hikayeler; klişelerin yerle bir edilmesi, alabildiğine absürtlük... liste uzar. bir coen manyağıysanız, beklemeden başlayın.

    --- spoiler ---

    sonuyla ilgili beni tek tatmin etmeyen husus ise, lorne malvo reyizin ölümüydü. zira böyle muhteşem şekilde oluşturulmuş bir karakteri ikinci sezonda da izlemek isterdim.

    lester'ın ise karakter değişimi mükemmel yansıtılmış; evinde o kadar hayata dair mesajlar veren poster olmasına rağmen kabuğunu kırmasını neden bu kadar geciktirir bir insan; o posteri duvara asmadan önce bir oku be adam.

    --- spoiler ---

    edit: bir götveren yazarın teki zamanında nasıl bir trollük yapsam diye düşünürken aklına "dizi olan fargo" diye başlık açmak şeklinde bir fikir gelmiş. götlük bu ya; yapmış yapacağını açmış başlığı. sonra bir diğer yazar sürüsü bu götvereni ciddiye alıp yazdığı başlığın altına yorumlarda bulunmuş. sonra başlık silinmiş; oradaki entriler fargo başlığı altına taşınmış. böylece, benim gibi dizi hakkında bir şeyler okumak isteyen yazarlar 2-3 sayfa fargonun dizi olup olmadığıyla veya bozulan formatla ilgili kaleme alınmış bir çok yazıyı okumaya maruz bırakılmış. zararsınız amina koyim safi zararsınız.
1297 entry daha
hesabın var mı? giriş yap