1745 entry daha
  • sanırım insanların algılayış şekilleri çok farklı olduğu için asla üzerinde bir fikir olamayacağımız dizi. yıl olmuş 2014 hala doctor who'nun mantığını anlayamamış whovianlar var. eğer bir time lord rejenerasyon geçirirse, sadece yüzü ve bedeni değişmiyor, bunu hepimiz biliyoruz. huyu, ruh hali, istekleri hatta damak tadı. karşımıza yepyeni bir karakter çıkıyor. doctor who'nun asıl olayı, bu tamamen farklı kişinin içinde hala doctor olduğunu bilip diziyi izlemeye devam etmek. evet başlarda çok zor oluyor belki ama bu kadar şiddetli saldırmak neden?

    somut örnek veriyorum deyip sezonlarca bölümden cımbızla bir kaç badass "i'm the doctor" sahnesi çekip daha bir aydır izlediğimiz adamı yermek için kullanamazsınız. buna düpedüz haksızlık denir. sonra da siz de somut örneklerle gelirseniz ikna olabilirim deyince çok komik oluyor. tekrar aynı şeyi demek istemiyorum ama elimizde 4 bölüm var, daha şimdiden ne sunabilirim somut olarak? 12. doctor'u 11 ile hatta 10 ile karşılaştıramayız. bitti işte, rejenerasyon oldu ve öldü o doctor'lar. alışın artık.

    doctor sevgi kelebeği değildi, ama şu an için konuşursak mızmız demek de "ben diziyi izlemiyorum" demekle eşdeğer.
    11. doctor yalnız ismiyle bile orduların geri çekilmesini sağlayan, herkesi deli gibi korkutan birine dönüştü. o kadar korktular ki ortaya silence çıktı, melody pond doctor'u öldürmek için annesinden çalındı ama doctor o kadar yenilmezdi ki onu bile tam olarak beceremediler. doctor en parlak zamanını yaşadı ve bitti. belli ki artık biraz kendini tanımak istiyor. siz mızmız diyebilirsiniz ama ben daha olgun ya da en azından olgunlaşmak isteyen bir doctor görüyorum.

    doctor ne sevgi kelebeği, barışçıl, şeker bir uzaylı ne de sürekli etrafta "i am the doctor i am a time lord, i'm gonna kick your alien ass!" diye dolaşan biri. bence doctor'u kafamızda oluşturduğumuz kalıba sığdırmaya çalışmaktan vazgeçip olduğu gibi kabul edersek her şey düzelecek. yok ben parlak kahramanlık anlarını geri istiyorum diyorsanız marvel yapımlarını öneririm, doctor who'yu değil.
3648 entry daha
hesabın var mı? giriş yap