7 entry daha
  • hayatımı zehir eden illet bir hastalık. yaklaşık bir haftadır pençesindeyim her gün daha kötüye gidiyor.

    yaklaşık 6 aydır devam eden göz altı şişliklerimin sebebini öğrenmek için kocaeli üniversitesi hastanesine gittim. sağolsun doktor epey ilgilendi, göz kuruluğu için bir göz damlası ve bir de alerji olabilir ihtimaliyle bir adet göz jeli yazdı. aradan bir hafta geçti sol gözümde beni korkutan bir kızarma ve kaşıntı başladı, ertesi sabah yeniden hastaneye gittim doktoru bulup bir fikir almak için, "malesef doktor raporlu" dediler ben de başka bir doktora gittim. o da kullandığım ilaçlara bakıp sende alerji varmış sen bu ilaçları kullanmaya devam et bir şey olmaz dedi, gerisin geri hastaneden bir sonuç elde edemeden döndüm. ertesi gün sol gözüm kapandı ve sağ gözümde de aynı belirtiler başladı, gece gözümden durmak bilmeyen yaşlar aktı ve sabah çapaktan dolayı gözlerimi açamayacak durumdaydım. tekrar hastanenin yolunu tuttum, muayene odasına almadı gözüme uzaktan bakan doktor, adeno bulaşmış dedi adeno kliniğine sevk etti. muayene eden doktorun elindeki eldiven ve ağzındaki maske beni ürküttü acaba ne bulaştı da bu tedbirleri alıyor diye düşündüm. 10 gün rapor yazdı, hiç kimseyle tokalaşma, kalabalık yerlerde bulunma, kapalı ortamlarda bulunma, havlunu ayır, hiçbir özel eşyanı kimseyle ortak kullanma dedi. 2 adet ilaç yazdı. raporda yazana göre hastalığın adı adenoviral keratokonjonktivit.

    hastalığa virüsler neden olduğu için maalesef yazılan ilaçlar hastalığın ilerlemesini engellemiyor, sancılı bir süreç olduğu için sadece duyulan ağrıyı hafifletiyor. bulaşma ihtimali çok yüksek, ellerinizi bol bol yıkamanız ve elinizi hiçbir yere sürmemeniz gerekiyor.

    bu arada hastalık bana kimden bulaşsa beğenirsiniz? doktordan, evet doktordan bulaşmış. göz altlarım neden aylardır şiş diye gittiğim doktor gözlerimi çıplak elle muayene etmişti, bu yüzden bana da bulaşmış. bunu nerden mi biliyorum? çünkü rapor almasının sebebi bu hastalığa yakalanmasıymış. ama o gün benimle ilgilendiği için kendisini şikayet etmek istemedim.

    şu an kullandığım ilaçlar : tobrased ,fucithalmic ve theo firmasına ait virgin isimli bir ilaç. ne diyeyim allah düşmanımın başına dahi vermesin.

    yıllar sonra gelen edit : hastalık ağır geçmişti o zamanlar, hastalığın 3. ve 4. haftasında 1 metre uzağımdaki cismin ne olduğunu seçemeyecek vaziyetteydim. hastalığın ağır etkileri geçince tekrar görmeye başladım fakat bu sefer de ışığa karşı aşırı hassasiyet duyuyordum, yaklaşık 2 hafta boyunca telefon, bilgisayar ve televizyon ekranına bakamamıştım. kalıcı bir görme kaybı oluşturmadı bende, fakat her göz muayenesinde göz bebeğinin etrafında beyaz noktalar olduğunu söylüyor tedavi eden doktor, bu da adeno'nun bana bıraktığı bir hatıra.
43 entry daha
hesabın var mı? giriş yap