15 entry daha
  • kampanyayla ilgili çok fazla tebrik ve teşekkür mesajı alıyorum. teveccüh gösterip nick altıma yazan arkadaşların yaptığı gibi, aslında hak etmediğim iltifatlar duyuyorum.

    arkadaşlar, dostlar,

    mesajlara verdiğim yanıtlarda da belirttiğim gibi; kabalık olarak algılanmayacaksa eğer, tebrik ve teşekkür kabul etmiyorum şahsım adına. bir başlık açtım ve konuyu duyurdum. sonra insanlar geldi. çok güzel insanlar geldi. çok duyarlı insanlar... ve çok geldiler, geldiniz. kampanyayı sözlüğe taşıdığımda 65 bin lira gibi bir meblağ vardı hesapta ve başlığın ilk entry'sinde hesap bilgileri bölümünün hemen altında çok önemli bir uyarı yaptım. bugün şu saat itibarıyla ulaşılan meblağ 325 bin tl. sadece 4 günde 65 binden 325 bine ulaşıldı.

    başlıktaki entry'lerden birinde bhasettim, çok yıllar evvel de benzer bir çalışmanın içinde bizzat bulunmuştum. (bkz: #45970197) bu tarz işlerde başarıyı mutlaka sahiplenecek, çıkıp şovunu, gösterişini yapacak insanlar olmuştur, olmaktadır, olacaktır. bilin ki, bu tarz insanların gerçekten yaptığı hiçbir şey yoktur. bizim kampanyamızda da öyle. bunu mutlaka daha sonra farklı şekillerde sahiplenecek insanlar çıkacak. şimdi konuşup anlatamadığımız, dişimizi sıkıp sustuğumuz çok şey var ama bir gün çok şeyi anlatacağız. bunu da yine sözlükten okuyacaksınız. ailenin de çok iyi bildiği bir gerçek var ki; bu kampanyanın bu kadar kısa sürede bu kadar büyük başarıyla yol almasında en en en büyük pay ekşi sözlük'ündür.

    sevgili dostlar,

    bir şeyin çok çok iyi bilinmesi gerekmektedir ki; bu kampanyaya ucundan kenarından, kıyısından köşesinden destek veren hiç kimsenin katkısı, desteği ve duyarlılığı benden daha az değil. büyük meblağlar, hatrı sayılır rakamlar yatıranların haricinde; evinin, ailesinin nafakasından kesip para yollayan insanlar var. cebindeki son parasını gönderip meteliğe kurşun atan insanlar var. ay sonu elindeki son parasını gönderip maaş zamanına kadar bakkala veresiye yazdırarak idare eden insanlar var. maddi durumu olmadığından bağışta bulunamayan, ancak başlığa sürekli entry girerek kampanyanın gündemde kalmasını sağlayan, böylelikle birilerinin görmesine ve bağışta bulunmasına vesile olan çok değerli insanlar var. sözlükteki başlığı sosyal medyada ünlülere twit atan, onlar aracılığıyla daha çok insana ulaşılmasını sağlayan insanlar var. burada size yansıtılmayan aksilikler neticesinde yılgınlığa düşen annenin, okuduğu entry'ler sonrasında moral bulmasına, umutlanmasına, güçlü bir şekilde ayağa kalkıp mücadelesine devam etmesine aracı olan yazarlar var; sadece birkaç cümlelik entry'le hepimize moral ve güç veren yazarlar var. özel mesajla ulaşıp isviçre'deki evlerinin kapısını aileye açan, ailenin oradaki ihtiyaçları konusunda yardımda bulunmaya hazır olduğunu söyleyen insanlar var. yine mesaj atıp ameliyatı yapacak doktora bizzat ulaşma imkanı olduğunu belirten, bu konuda girişimde bulunan insanlar var. isimlerinin, nick'lerinin bilinmesini istemeyen ve çeşitli sıkıntıları çözen insanlar var... ve badilerim var; arka planda çok çalışıp çok şey yapan, kendi badilerini kampanyaya dahil eden, kimiyle telefonlaştığım, kiminin nick'inden başka hiçbir şeyini bilmediğim ama beni hiç yalnız bırakmayan badilerim var. mesajlar atan insanlar var; kimisi teskin eden, kimisi sakinleştiren, kimisi güç veren mesajlarıyla bana destek olan insanlar var.

    yüreği bu kadar kocaman, kalbi bu kadar güzel insanların emeklerinin, çabalarının, desteklerinin, duyarlılıklarının yanında benim yaptığım ne ki? bir başlık açtım ve güncel bilgi aktarıyorum işte, insanlarla anne arasında köprü oluyorum beli. bu kadar güzel insanın bu kadar olağanüstü çabası varken benim iltifat kabullenmem densizlik, haddini bilmezlik, vicdansızlık olur. böyle bir ayıbı da yakıştıramam kendime. bundan da hicap ederim.

    eğer bir başarı varsa ortada -ki olacak, bu başarı bütün herkesindir. başlığa gelip sadece (bkz: up) yazan yazarın katkısı da diğer herkes kadar bu başarıda eşit oranda pay sahibidir. dolayısıyla bir tebrik ve teşekkür olacaksa, bunu asıl hak eden ben değil, sözlük camiasıdır. duyarlılıktan söz edeceksek, duyarlı olan sizsiniz arkadaşlar, kendinizi alkışlayın.

    velhasılı; hiç hak etmediğim iltifatları benden daha çok hak eden insanlar varken, bana tebrik veya teşekkür mesajı atmanıza gerçekten gerek yok.

    emeği geçen, geçmekte ve geçecek olan herkese şahsım ve aile adına en derin şükranlarımı sunuyorum.

    saygı, sevgi ve selamlar...
132 entry daha
hesabın var mı? giriş yap