179 entry daha
  • muhteşem ama aşırı derecede underrated bir dizi bence. evet evet kesinlikle öyle. bir düşünün, 6 sezondur devam eden hukuk dizisi... karakterler bu kadar ilginç ve hayatlarındaki değişiklikler abartmadan tam da olması gerektiği gibi olmasa sadece ilginç davalarla bir dizi nereye kadar gidebilirdi? ve kesinlikle kendini tekrar etmiyor. ben özellikle buna dikkat ediyorum. evet ara ara gün yüzüne gelen eski davalar/hikayeler var fakat bundan bile çok farklı noktalara ulaşabiliyor diziyi... yani o eski hikayeyi daha farklı bir hikayeye dönüştürüyor, tıpkı hayatta olduğu gibi. dizinin en önemli artısı elbetteki gerçekçiliğe yakın olması. gerçek hayattaki gibi hiç bir şey kalıcı değil, sürekli değişkenlik gösteriyor, öyle ki dizi ana karakterlerinden birini göndermesine rağmen orjinal varlığına devam edebiliyor, hatta daha sağlam bir şekilde yol aldığını bile söyleyebiliriz... yani dizi için tam da tanıtımındaki gibi (bkz: don't let name fool you) düşünüp isminin sizi kandırmasına izin vermeyin. alicia'nın "iyi bir eş" olmakla pek alakası yok, evet. ama çok iyi bir savaşçı.

    yukarıdaki paragraf diziye başlamamış olan kitle içindi, şimdi gelelim küçük ama sevimli fan kitlesine :) 6. sezonun yine çok iyi gittiğinde hemfikiriz herhalde :) 5. sezondaki gibi inişli-çıkışlı.. hımm tam böyle de dememek lazım aslında, yani sezonun birkaç bölümünde yapılan nokta atışları gibi büyük olayların patlak verdiği, diğer bölümlerin biraz daha sakin geçtiği bir sezon izlemediğimizi düşünüyorum. her bölümde biraz bilgi ve bolca eğlence ile (bana öyle geliyor olabilir ama bu sezonun diğer sezonlardan daha eğlenceli geçtiğini düşünüyorum) ilerlediğini düşünüyorum. ve geçmişe bolca atıfta bulunuyorlar. sıkı bir takipçi olarak beni sadece bunların konuşulması bile fazlasıyla duygusallığa sokarken (4. bölümün ilk yarısında ilk 5 sezonu tekrar yaşadım resmen :/ ) yeni gelişmelerin arifesinde olan f&a&l'ın alicia'nın seçimi kazanması halinde ne olacağını düşünmeden edemiyorum. tabi kazanacağı kesin değil elbette, kendisi geri çekilebilir aksilikler yüzünden kazanamayabilir ama bu şekilde devam ederse kazanacağı kesin.

    son olarak spoiler vermek istemiyorum, o yüzden karakter ismi vermiyorum ama final için düşünülen ayrılığı hiç sevmemekle birlikte, gerçek hayatta anlaşamadıkları için bu iki oyuncuyu allah bildiği gibi yapsın diyorum, evet :/
166 entry daha
hesabın var mı? giriş yap