1 entry daha
  • anadolu'daki anlayış ne yazık ki dini nikahı (çocuk yaşta) kıydıktan sonra zamanı gelince de resmi nikahını yaparsın. dini dedim çünkü pek çok din ve mezhepte yapıldığını biliyorum. adamlar ne de olsa allah katında günah değil artık fikriyle çocuk gelinlerle ilişkiye giriyor. eğer resmi nikah prosedürü ile din adamı nikah kıysa devlet memuru oldukları için suç işlemez demeye getiriyor. çocuk gelinlerin sorumlusu bizdeki çift başlılık, buna itirazı olan yoktur herhalde.

    tanım: klasik sözcü okuru coşması.

    edit: imam nikahında gelin ile damat vekalet verir vekalet verilen kişiler ve şahitler huzurunda dua edilir. duayı camii imamı yapmayabilir hatta. hacı ve dindar olan bir zat tarafından kıyılan resmi nikah sonrasında kıyılan dini nikahlar var. ham resmi hem dini nikahın tek bir uygulama çatısı altında tüm dinler için toplanması benim nazarımda mantıklı. dilerlerse ateistlerde avukatları aracılığıyla belge imzalasın hiçbir din görevlisiyle muhatap olmasın. anlatmak istediğim kimsenin kızı okula göndermek konusunda ikna edemediği babayı imamın ikna ettiği bir ülkede dini nikahı standarda oturtmanın herkes için daha iyi olabileceği.

    zayıf açıklama ne yazık ki sözcü gazetesinde daha da saptırılmış. siyasi görüşünüz ne olursa olsun sözcü gazetesinin fazla duygusal olduğunu inkar etmeyin gözünüzü seveyim.
91 entry daha
hesabın var mı? giriş yap