25 entry daha
  • isi iyiden iyiye ticarete dokmus vakif. oyle ki, irtibat telefonlarini caldirdiginizda soyle bir sesle karsilaniyorsunuz (ya da bana ozel muamele) : “tema, buyrun efendim ne siparisi verecektiniz?”

    yahu dur hele, soluklan bi. ne biliyorsun benim fidan siparisi verecegimi? belki de bir konu hakkinda bilgi almak istiyorumdur; degil mi ablam benim?

    tema vakfi calisanlari ile soyle de bir olayimiz gerceklesmistir: bir ogretmen arkadasim orman haftasi etkinlikleri kapsaminda, cocuklara fidan diktirme merasimi gerceklestirmek istemektedir. belirli sayida fidan alinacak ve de gosterilen yerlere topluca fidan dikilecektir. orman mudurlugunun sehrin cok disinda yer gostermesi ve de bagli bulundugumuz belediyenin su an agaclandirilacak yerimiz bulunmamaktadir cevaplarindan sonra, bu isi halletse etse, tema vakfi halleder dusuncesine uyarak, tema ile irtibata gecip kendilerinden yardim istedigimizde “bizim boyle etkinlikler icin bir organizasyonumuz yok, ancak fidan bagisinda bulunabilirsiniz.” cevabini almisizdir. babak! illa ki fidan bagisi adi altinda para toplayacaklar. ey tema, ey agactan beslenen vizyonu gudik olusum gelecek nesillere agac sevgisini asilamak bu sekilde nasil mumkun olacak? bu cocuklar kendi actiklari cukurlara elleriyle fidan dikmedikleri zaman onun kiymetini ve guzelligini nasil bilebilecekler? bu mu simdi erezyonla mucadele? bu mu agac sevgisi? valla ne guzel is! al parayi dik agaclari populer olacagin alanlara! yeme beni tema!

    ayrica bu merasimi gerceklestirmek icin yaptigimiz cabalarin sonucunda sunu da ogrenmis olduk; memleketin her bir metrekaresi agaclandirilmis da haberimiz yokmus; anlasildigi uzre agaclandirilacak alan kalmamis, bravo orman mudurlugu, bravo yerel yonetimler masaallah iyi calismissiniz!
207 entry daha
hesabın var mı? giriş yap