2 entry daha
  • hürriyet'te de yer bulmuş haber

    [http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/8605785.asp http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/8605785.asp]

    yalçın bayer
    ybayer@hurriyet.com.tr

    bidonla benzin-mazot almanın müeyyinesi nedir bilen var mı

    27.3.2008 tarihide yaşadığım olayı anlatmak istiyorum.

    üniversite mezunu emekli bankacıyım, şimdi ticaretle uğraşıyorum.

    konya yolu üzerinde petrol ofisi’ne (çankaya belediyesi’ne ait) gittim. küçük bir bidona ve aracıma dizel almak istediğimi söyledim. yetkili, bidona mazot vermeyeceklerini ve bu konu ile ilgili karakolun emri olduğunu bildirdi.

    bu emrin benzin için geçerli olabileceğini ve karakol emrini görmek ve bir fotokopisinin verilmesi için ricada bulundum. tabii ki olmayan bir şeyi veremecekleri için ’efendim sizi balgat karakolu ile görüştüreyim’ dediler ve telefonla balgat karakolu’nu aradılar. oradan vedat isimli polis ile görüştürdüler. bidona mazot ve benzin alamayacağımı söyledi. aracım yolda kalırsa ne yapmam gerektiğini sordum. gelip balgat karakolu’dan verilecek bir yazı ile mazot alabileceğimi söyledi.

    ya aracım şehirlerarası bir yolda kalırsa, ilk önce petrol istasyonuna değil karakol aramamı gerektiğini söyledim. aynen böyle olacağını bana teyit etti.

    bununla ilgili yasa ve yönetmelik olup olmadığını sordum.

    bu konuda fotokopi istedim, veremedi.

    veremediğine göre bu uygulamanın keyfi olduğunu düşündüm.

    eğer herhangi bir insan kötü niyetli olursa arabanın deposundan çıkartıp kötü amaçları doğrultusunda kullanır, diye düşünüyorum.

    ortada bir sorun var; çözümü yok. bu da insanların birbirlerine olan güvensizliğinden kaynaklanıyor. vatandaşın mağdur olması umurlarında değil. ilhami çelik
46 entry daha
hesabın var mı? giriş yap