27 entry daha
  • en son linkin park dlc’si cikmistir. izledigim kadariyla daha once indirdigim linkin park cdlc’lerinden pek farkli degil, ama her zaman oldugu gibi official dlc’lerin ses duzeyleri ve tone’lari daha iyi.

    baslayali alti ay oldu, su an 16 sarki 100% ve uzerinde (master mode’la 115%e kadar cikiliyor galiba), 60 kusur sarki da 90% ve uzerinde. blitzkrieg pop yok bu listede, hehe…

    yaklasik 2 ay once daha iyi bir gitar (ibanez sa) ve roland micro cube aldim. amp’le yaptigim deneyler (benim gibi baslangic seviyesi olanlar icin yararli olur):
    - rocksmith options’ta music volume’u 20-25 civarlarina cektim, hatta bazi sarkilarda sarkinin kendisi dogru durust duyulmuyor, ama ne caldigimi duymam acisindan cok yararli. ozellikle akorlarda falan rocksmith’in algilamasi cok kotu, boktan calsan bile dogru kabul ediyor.
    - rocksmith’ı gitara baglayip calistiriyoruz, tuning kismini geciyoruz, bundan sonra o tuning’deki tum sarkilari calabiliyoruz. bu kisimdan sonra rocksmith kablosunu gitardan cikarip (kabloyu b.sayardan cikardikta kablo yok uyarisi geliyor) gitari amp’e baglayip sarkilari oyle caliyoruz. riff repeater’a gecip tum sarkiyi orada calmak daha iyi cunki normal modda calamadiginizi gorup zorlugu dusuruyor. sarkiya gore de amp’te gerekli efektleri falan ayarlayabilirsiniz.
    - bir ustteki yontemle nerdeyse ayni, ama bilgisayarin ses cikisi kotuyse, amp’e baglayip gitari ve rocksmith’ı amp’ten calabilirsiniz.
    - rocksmith’i sadece nota olarak kullanmak; rocksmithi ustteki gibi calistiriyoruz, gitari ampe baglayip, youtube’dan veya baska kaynaktan backing track’i bulup rocksmith’ten herhangi bir ses almadan caliyoruz. backing track’le rocksmith’in farki track’te gitar tonlari olmuyor.
    - gitar – amp – rocksmith kombinasyonu, yani gitari amp’e bagliyoruz, amp’in output’unu da rocksmith kablosuyla bilgisayara. boylelikle caldiginiz gitar sesi rocksmith’ten gelecek, ama amp’te modellemeyi kendiniz yapabilirsiniz. uzerine de rocksmith kendi modellemesini yaparak bir corba olusturacak. ama calarken 1-2-3-4 tone assignment’taki tone’lari kullanarak standart guitar tonuna gecip, rocksmith’in kendi ton modellemesini onleyebilirsiniz. ozellikle amp’te gain’ı azaltmak lazim, yoksa amp-in gain’i arti rocksmith’in gaini gitari cok hassas yapiyor. bunu da oylesine denedim, pek kullanmiyorum.
    - yukarida bahsettigim tone assignment olayini ozellikle sesi az cikan, veya begenmediginiz tone’lari calarken degistirmek baya yararli, cdlc’lerde daha cok kullaniyorum.
    - customeforge’da parmak egzersizleri var, onlari indirip calmaya baslamadan once onlari yapin, isinsin parmaklar. veya youtube’dan da bir suru egzersiz bulabilirsiniz.
86 entry daha
hesabın var mı? giriş yap