aynı isimdeki diğer başlıklar:
20 entry daha
  • film, dönem filmi denilince ilk aklıma gelecek film konumuna yükselmiş durumda. çok eğlenceli bir anlatıma sahip, aynı zamanda kostümler, mekanlar son derece iyi. oyunculukların hiç birisi sırıtmıyor. anlatılmak istenen çok sade bir şekilde size sunuluyor: her şeyin bir devri vardır ve yıllar geçtikçe sönüp gider, unutulur. bunu da en iyi, karakterlerden birinin ağzından duyabiliriz:

    --- spoiler ---

    "gelecek kuşaklar bizim hakkımızda bir şeyler duyacak mı merak ediyorum. sanmıyorum belli bir süre sonra her şey geçiyor. ne kadar ünlü olduğumuzun veya dinleyiciler üzerindeki etkimizin hiç önemi yok."
    --- spoiler ---

    tabii ki biz bunları radio days'de olduğu gibi güzel bir şekilde aktarmayı başarırsak hiç bir şey eskimez ama her şey döneminde güzel buna da karşı çıkmak imkansız.

    filmden aklımda kalan diğer şeylerden biri ise:

    --- spoiler ---

    lucky strike, ulan şu an ucuz diye içmek zorunda kaldığımız o boktan sigara meğerse 1940'larda baya rağbet gören bir sigaraymış, çok şaşırdım. ayrıca yahudilerin oruç tuttuğu bir dönemde amcanın sırf radyo dinliyolar diye yan komşuya kızıp dışarı çıkması ama bi saat sonra döndüğünde ağzından çıkan şu laflar şaşırtmıştır: "günahlarımı affettirmek için mi oruç tutuyorum ben? günahlarım nedir benim? kimi kızdırdım ki ben? tek günah işçilerin patronları tarafından sömürülmesidir. bakın problem insanla hayali süper bir yaratık arasında değil. problem insanla dünyadaki zenginliğin yüzde 90'ınını elinde tutan zenginler arasında" der ve kalp krizi geçirir. doruk noktasında böyle bi son gerçekten hiç beklemiyordum. aklımda kalan bir başka sahne ise kuyuya düşen kızın ölmesi haberinin canlı yayında verilmesi ve sahnenin son planında araba farının yavaş yavaş karararak planın bitmesi sahneyi daha etkileyici kılmış diyebilirim.
    --- spoiler ---

    son olarak ise filmde gerçekten çok iyi müzikler var. bunlardan en çok iki tanesi hoşuma gitti biri "ı don't want to walk without you" mia farrow diğeri ise ''south american way'' carmen miranda
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap