1 entry daha
  • topraktan bedene'nin bestesi de kendisine aittir.

    2021 edit: son zamanlarda müslüm gürses'i albüm albüm dinlemeye çalışıyorum. henüz sadece küskünüm ve gitme albümlerini belli bir derinliğe inip dinleyebildim.
    önceden beri şarkıların söz yazarlarına ve bestekarlarına merak duyarım. ama albüm dinlerken bir albümü komple etkileyen insanları da görmüş oluyor insan. örneğin küskünüm albümünde besteler olarak baştan aşağı burhan bayar etkisinde iken güftede şakir askan ağırlığı var. gitme albümünde de sözlerde çoğunlukla ali tekintüre, müzikte yavuz taner imzası varmış.
    albümün kalitesinden yavuz taner'in nasıl bir müzik adamı olduğu zaten anlaşılıyor. sözlükte yorumlara bakarken de bizzat kendisinin canım dediklerim yorumunu dinledim ve afalladım. bestekarlığı gibi sesi ve yorumu da çok güzelmiş.
    bu arada; başlıkta kendi yorumum olduğunu fark ettim ve çok şaşırdım. tamamen unutmuşum. 2015 şubat'ında şöyle sade bir bilgi girmişim: "topraktan bedene'nin bestesi de kendisine aittir."
    şimdi dediğim gibi, ben bu entriyi hatırlayamıyorum ama o zamanları hayal meyal hatırlıyorum. okulu bitirmeye çalışıyordum ve iyice yalnızlaşmıştım*. bu şarkının müziği beni çok etkilemişti, hatta bir keresinde akşam eve dönerken halk otobüsünün arka beşlisine tek başıma oturabilmiştim ve bu şarkıyı son ses dinleyerek o notalarla adeta kendimden geçmiştim.

    bir şarkı için biri şöyle yazmış*: "keşke duygularını kelimelere dökmeyi becerebilen bir insan olsaydım da tam o an ne hissettiğimi anlatabilseydim."
    keşke ben de duygularımı ifade edebilen biri olsaydım ve 2015'teki o kısa entride yavuz taner'in o şarkıdaki müziğinin, hele o kanunun bana hissettirdiklerini anlatabilseydim.
54 entry daha
hesabın var mı? giriş yap