5 entry daha
  • milletvekiline yardımcı personel ve ücretleri şu şekildedir.

    yasama faaliyetlerinde milletvekillerine yardımcı olmak üzere, her milletvekili için bir danışman, bir ikinci danışman ve ilave bir personel sözleşmeli olarak çalıştırılabiliyor.

    -danışmanın en az iki yıllık yükseköğretim ya da bunlara denkliği yükseköğretim kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olması zorunludur. danışman için (83.500) gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda aylık sözleşme ücreti ödenir.

    2015 yılı ilk altı ayı için geçerli olan aylık katsayısına ve %15 gelir vergisi kesintisine göre, mecliste milletvekili danışmanı (bekar) olarak görev yapanların brüt ücreti 6.622 tl. (net:4881 tl)

    -ikinci danışmanın en az lise mezunu olması ve kamu kurum ve kuruluşları ile kamu tüzel kişiliğini haiz kurumların personeli olması zorunludur. ikinci danışman için (73.000) gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda aylık sözleşme ücreti hak edildikçe ödenir.

    2015 yılı ilk altı ayı için geçerli olan aylık katsayısına ve %15 gelir vergisi kesintisine göre, mecliste milletvekili ikinci danışmanı (bekar) olarak görev yapanların (bekar) aylık brüt ücreti 5.789 tl.(net:4.278 tl)

    -diğer personelin en az ilkokul mezunu olması zorunludur. bu personel için (63.000) gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda aylık sözleşme ücreti hak edildikçe ödenir.

    2015 yılı ilk altı ayı için geçerli olan aylık katsayısına ve %15 gelir vergisi kesintisine göre, mecliste milletvekili yanında çalışan (bekar) danışman dışındaki diğer personelin aylık brüt ücreti 4.996 tl. (net:3705 tl)

    sosyal güvenlik kesintilerine ve gelir vergisi dilimine göre net ücretler farklılık gösterebilecektir.

    kaynak
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap