3 entry daha
  • vasat bir festival filmi. puanim 5/10.

    iki ana karakter, joao ve bia, ve aileleri ile mahalleye gelen guvenlik gorevlileri uzerinden bir hikaye yazilmaya calisilmis. filmin ortasina dogru guvenlik gorevlileri mahallede goreve basliyor. ama burada bu degisikligin mahalle hayati, ozellikle filmin odaklandigi iki ana karakter, uzerinde hicbir etkisi yok. boylece ne bir karakter gelisiminin ne de hikaye gelisiminin motoru degil guvenlik gorevlileri. olmak zorunda da degilller, ama film boyle olacakmis hissiyle ilerliyor yarisina kadar. bolumlere ayriliyor mesela, guvenlik gorevlileri esas olarak ikinci bolumde karsimiza cikiyor, gercekten bir degisiklik olacak, guvenlik gorevlileri mahallede bir seyleri degistirecek diye bekliyorsunuz.

    (not: bence filmin bolumlere ayrilmasi kesinlikle boyle bir beklenti yaratiyor)

    --- hafif spoiler ---

    ayrica filmin sonunda guvenlik gorevlilerinin esas amaci ortaya cikiveriyor.

    --- hafif spoiler ---

    ama soyle bir sorun kaliyor geriye, filmi boyunca odaklanilan karakterlerin filmin sonuna hic bir etkisi olmamis oluyor, bosuna esrar icen aile annesi ve zengin adamin emlakcilik yapan capkin torununu uzerine odaklanmis, filme herhangi bir sey katmayan bolumler izliyoruz. "brezilyadan insan manzaralari" temali bir film kaliyor geriye.

    film biraz merakli bir izleyici icin cok sikici bir film olmayabilir. gercekten de brezilya'da yasam uzerine gozlem yaptiriyor sizlere ve bir seyler olacakmis hissiyle ilginizi diri tutuyor, ama vasat finali ve hikayeye pek bir sey vermeyen bolumleriyle, ki bu bolumler filmin 2/3 unu olusturuyor, sonunda izlediginize degmemis hissine kapiliyorsunuz.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap