57 entry daha
  • kendi içinde tutarlılığı olan film. bilim kurgu, uzaylılar falan seviyorsanız boş bir vaktinizde izleyebilirsiniz. tabii bence sonuna kadar sabredin. belli ki öyle çok büyük bir bütçeyle de çekilmemiş bir film.

    --- spoiler ---

    ilk olarak uzaylı kardeşlerin dünyadan insan kaçırmak için çok kasmalarını anlamlandıramadım. yok mit'in serverlarını hackle, öğrencilerle dalge geç ki peşine takılsınlar. sonra seni aramayı gelsinler ki onlar kaçırabilesin. la oğlum uzayın var gemin var, boş bir yolda hoooop diye çeksene ne kasıyorsun. belki herifler peşinden gelmeyecek, yollarına devam edecekler.

    ikinci olarak uzaylı kardeşler kaçırdıkları insanları modifiye ediyorlar. bak bu fikir güzel. esas oğlanın ayakları sakattı yeni droid bacakları verdiniz de diğer tipin elleri niye değiştirdiniz onu anlamadım. esas kıza da bir şeyler modifiye etmişsiniz belli ki kafayı güzel yapmakla alakalı bir şey. bu insan modifiyesinin tek amacı uzaylı teknolojisini insan vücuduna dahil etmekse iyi ama başka bir amacı varsa filmde bunu göremedik malesef.

    üçüncü olarak uzaylıların insanları kaçırıp sanal gerçekçilik ortamı oluşturup tutmanın amacı ney? yani insanları modifiye etmek dışında niye bu kadar uğraşıyor bu uzaylılar orasını anlamadım. gora filmindeki meşhur replik gibi; sen kaçırdın sen anlat.

    dördüncü olarak, belli ki daha nomad/damon (ilk dakikada belliydi hacı dayı) tarafından vurulan diğer insanlar daha önceden kaçırılmış ki neden insan işi silahlarla öldürüldüler anlamadım. madem uzaylısın ışın saçan bir şeylerle öldürseydin ya. neyse mevzu bu değil, mevzu o insanları neden öldürdün? sonuçta o tipler senin sanal gerçekçiliğini kabullenmişler. adam ne diyor kedim vardı, annemle yaşıyordum falan :) ne gerek vardı vurup öldürmeye değil mi?

    --- spoiler ---

    yine de izlenir. güzel film. sonuçta festival filmi. çok şaapmamak lazım.
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap