16 entry daha
  • ilki kadar olmasa da yine muhteviyatında bolca saçma diyalog içeren film. ron'a gnn'den ropörtaj gelene kadar baya sıkıldım aslında. saçmalık dediysem de her şey saçma değil efendim. ilkinde afternoon delight tadında bir aksiyon görmüştük, ikincide bunu ne zaman göreceğiz derken, buz pateni sahnesi ile hem yardırdı hem de ian anderson'ı koklattı.

    bununla birlikte bazı göndermeler ve açıklamalar da yok değil.

    --- spoiler ---

    veronica'nın yaser arafat ile ropörtajı sırasında prompter'da israil yazısı kalması iyi bir gönderme olmuş. araba takip sahnesinin haber değeri olup olmayacağı keza. aslında bir çok şey saçmalık altında ustaca işlenmiş. amerikalılara saf haber verirken işin özünden daha çok reyting denilen zırvalığın peşinden koşuşturması ustaca işlenmiş. hani american idiot kavramının çıkışı diyebiliriz.

    ron burgundy'nin kör olduktan sonra bulaşık makinesini şömine sanıp, yakması. şarap yerine sürahiden ketçap içmesi, köpekbalığı doby'i besleyip, ona şiir yazması ...

    finalde haber kanallarının da çete olup, birbirlerine girmesi ve laf sokuşları süper olmuş.
    --- spoiler ---

    özetle anchorman'ı bir ülkenin izleyicisine verdiği haberin yıllar içinde nasıl şekillendiğini gösteren güzel bir film. saçmalamaların hepsi birer mesaj. umarız üçüncüsü de gelir.

    https://www.youtube.com/watch?v=ky5ug1ow5o4
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap