2 entry daha
  • genel olarak frame'e düşen başlıklar ve genel olarak ekşisözlükte karıştırılan, okunan şeyler arasında anneyle komik diyologlar, babaların tuhaf alışkanlıkları, aile bıdıbıdısı bidibidisi gibi genelde olumlu neşeli etryler olsun başlıklar olsun çok görüyorum. genel olarak ailesiyle ilgili kötü bir şey söyleyen ya da olumsuz bir yargıda bulunan entry pek görmedim. belki de bu şekilde insanların bu şekilde olması genel olarak "bu" şekildeki aile ögrüleriyle alakalıdır. belirli bir +- güven çemberi içerisinde.
    sonra lan ben mi denk gelmiyorum diye isteyerek ve bilerek ailelerle ilgili olumsuz şeyler yazılabilecek, random kelimelerle başlıklar bulmaya çalıştım.
    ama yok.
    gerçekten yok denecek kadar az.
    bu da beni aslında şaşırttı. çünkü ilkokulda türkçe öğretmenimizin bize öğrettiği temel gerçeklerden biri insanların genelde mutsuz olduğunda bir şey yazma ihtiyacının arttığı ancak mutlu anlarımızda bunları pek kağıtlara yansıtmadığımızdı.
    ama şu an itibari ile koca ekşi sözlük beni göt etti arkadaşlar.
    ya da insanlar birbirine mutlu anlılarını anlatmakta daha rahat davranıyor olabilir. belki dramatik'in üstüne goygoy yapacak kadar tabularımızı yıkamamışızdır -ki öyle bir toplum bilmiyorum, ütopyam diyebiliriz. bu yüzden buranın drama kokmaması için belki de, ya da dertleşecek bir ortam olmadığı için kimse yapmamış.
    yani sonuç olarak babamın beni hortumla dövdüğünü neden ekşi sözlüğe yazayım diye düşünebiliriz. ama babamın tv başında horlamasını ama tvyi kapatınca "izliyom ben ya kapama" demesini neden yazıyorsunuz? diye de ben sorabilirim.
    ekşi sözlüğün asıl amacı terör örgütü oluşturmak bile olsa biz kişilerine tek kazancı "payalaşabilmek"tir. çünkü harbiden insan paylaştıkça vardır. dünyanın en mutlu insanı tek başına bir adada yaşarsa o mutluluk bir bok ifade etmez bir süre sonra işte into the wild gibi düşün.
    biz de burada aslında saatlerce pcnin önünde geçirip günde genellikle minimum 1 saat buraları arşınlayan gençleriz. tabii ki paylaşacağız. tek taraflı tatmin. yazdıkça hissedeceğiz, paylaştıkça hislerimizi tüm beynimize sindireceğiz.
    bu yüzden sen babanın komik aptallıklarını yazıyorsun. sonuç olarak "bu da böyle bir anımdır" teması. olay kötü anılara filan gelince... işte niye kimse bir şey yazmamış lan?
    mutlu anıları anlatarak çoğalmakla eşdeğerdir birazcık da mutsuz anıları meşrulaştırmak. bak ben kabus görüyordum çocukluğumdan beri, doktora gittim geçen sene, içime atıyorum diyeymiş herşey. hiçbir şeyi anlatmıyorum diyeymiş.
    şimdi ekşi sözlük mantığıyla düşünürsek insanlar anlatmıyor. sanal ortamdan bile anlatmıyor. e bi ben mi varım amınakoyayım ekşi sınırları içinde kötü geçmişe, normal dışındaki kriterler hayatının günlük bir parçası olan?
    mesela kimsenin babası hapiste yatmadı mı 2-3 sene? ya da ablası eskort olan kimse mi yok? hayatkadını da mı yok? torbacı lan torbacı? hiç mi?
    bak hayatında gerçekten böyle şeyler olan insanlar için bazen ekşi sözlük çok yapay geliyor. bazen çok uzak geliyor çevrilen goygoylar. yani işte babanın evde yaptığı salaklıklar, annenin kafasızlıkları filan. ki gerçekten kötü yaşayanlar var.
    niye anlatmıyorlar belki de biliyor musunuz? çünkü verilebilecek pek bir tepki yok ancak biz bunlarla yaşıyoruz yani. bu bizim için dramatik değil çünkü hayata alışıyorsun. nasıl bir anda çok zengin olunca bunun sende oturması zaman alır ama oturur. 30 yıl sonra uyanınca amınakoyim ya zenginim artık demezsin, bizler de böyleyiz. biz de her sabah kalkınca "çok boktan hayatım var, hayat çok zor, keşke ölsem" demiyoruz. bizim için hayat bu. üzücü bir şey değil alıştık.
    ama toplum olarak mesela ekşi olarak bize karşı bir kıyak yapabilirsiniz. kötü şeyleri de anlatın ama "üzüldük ya, sen de haklısın, seni anlıyorum" gibi şeyler beklemeyin. çünkü burada onlar normal.
    mesela, annemin sevgilisi torbacısıyla buluşurken yanına beni alırdı polis filan aramasın diye, torbacılar beni çok severdi abi. bi keresinde birine resim ödevimi yaptırtmıştım. adam çok güzel barni çakmaktaş resmi çizmişti bana.
    bu komik.
    böyle şeyler yaşayan insanlar var.
    ama frame bunlardan çok uzak şeylere dolup taşınca ve aslında hiç yaşamadığınız bir sürü şeyi bir çok kişinin yaşadığını ekşiye takılınca okuduğumda abi kendimi dışlanmış hissediyorum.
    güzel şeyler okuyorum hep.
    sikerim sizi yani.
    kötü şeyleri yazmaktan korkmayın. yazmak isteyip de yazamayanlar belki de sizden çekiniyordur. ergen dersiniz belki diye.
    ama dedim ya hepimizin buna ihtiyacı var.
    bizler de tam olarak siziz. aynıyız sizle. bazılarınızın en yakın arkadaşınızın sevgilisiyiz, bazınızın kerdeşinin fen öğretmeni, bazınızın alt komşusu.
    (evet kafam iyi şuan)
57 entry daha
hesabın var mı? giriş yap