308 entry daha
  • hazırlanması, girmesi, sonuçlarını beklemesi en stresli sınav olan kpss'nin 2015 versiyonu.

    tanımı da yaptıysak düşüncelerimi aktarayım. kpss gerçekten stresli bir sınavdır. öss'de (3. girişim olmasına rağmen) hiç stres yapmadığım için istediğim puanı almış bir insanım. hatta dersanede arkamdan konuşmuşlar "oha ida nasıl almış lan o puanı" diye. puanım öyle çok yüksek değildi ama kendi çapıma göre iyiydi. yani sınavlarda hiç heyecan yapmam. kişiliğim gereği ders konusunda rahat bir insan olduğum için sınavlarda stres hiçbir zaman engel olmadı bana. ama bu kpss öyle değil arkadaş. ygs-lys'de önemli tamam ama bu yola girdiğinizde kpss yaşamınızı şekillendirmek için son safha. hazırlanana kadar bunu ben de idrak edememiştim. bu sene alandan hazırlanmaya başladığımda stresi ta ekimden beri tüm ağırlığıyla omuzlarımda hissettim. çalışman gereken o kadar çok ders olunca insan neye çalışacağına şaşırıyor. kendini şımartma lüksü yok bu sınava hazırlanma aşamasında. bunların yanında facebook'ta orada burada okul arkadaşlarının bir yerlerde çalışmaya başladığını görünce insanın tüm yaşamı bu sınav oluyor.bir an önce iyi bir yerlere girmeliyim diyorsun.

    gel gör ki o kadar çalışmama rağmen sınav günü kendime yaşattığım o stres yüzünden sınavım çok afedersiniz bok gibi geçti. bu muydu lan dedim kendi kendime. o uykusuz geceler o bitmek bilmez ezberler ne bokuna yaradı şimdi diye düşünmeden edemedim. direk sorulara bakmak yemediği için sağda solda forumlara girdiğimde yaptığım yanlışları görünce o çalıştığım saatlerden her biri eksildi gözümde. sınavdan çıktığımda ailem yanımda olmasaydı eve gelip kendime küfrede küfrede ağlardım. ama onlar yanınızda olunca, onları da umutlandırdığınızı hatırlayınca yapamıyorsunuz işte. "sonuçlar gelsin bakarız" diyorsunuz el mahkum. şimdi sonuçları bekliyorum. bir yandan bir an önce açıklansın kurtulayım diyorum. diğer yandan bu yalancı bekleyiş bozulmasın istiyorum.

    bu sınava hazırlanan birini yine en iyi bu sınava hazırlananların anladığını bildiğim için diyorum ki umarım emek veren herkes istediği puanı alır ve istediği bir kadroya yerleşir.
184 entry daha
hesabın var mı? giriş yap