79 entry daha
  • gün geçmiyor ki cehalet gün yüzüne çıkmasın. neyse, insanları çok aşağılamadan devam edeyim; aşağıdaki makalenin ilk birkaç paragrafını okusanız bile (ki ingilizce biliyorsanız şimdiye kadar hepsini okumuş olmanız gerekiyordu) bu basın açıklamasının ya başka bir boyutunun olacağını, ya da bir öneminin olmayacağını tahmin edebilirsiniz.

    http://gizmodo.com/…are-the-other-earths-1580345495

    güneş'ten başlayalım. makaleye göre, evrendeki güneş benzeri (benzerlik derken, büyüklük, sıcaklık, parlaklık baz alınıyor) yıldız sayısı en az (en az sözcüklerinin altı çizili, italik, kalın, kırmızı olduğunu hayal edin) 500 kentilyon (milyar kere milyar).

    bu 500 kentilyon güneş benzeri yıldızların kaçının etrafında dünya benzeri bir gezegen dönüyor acaba? tartışmalı bir konu, fakat %50'ye kadar varan tahminler var. çalışmaların getirdiği en düşük yüzdeli tahmin %22. 5te 1'i desek, 100 kentilyon kadar dünya benzeri gezegen var.

    dünya'dak her 1 kum tanesine karşılık, 100 adet dünya benzeri gezegen var. bu oranı durup birkaç saniye düşünün.

    sonuç olarak; "vallaha dünya gibi bir gezegen bulduk, hık demiş burnundan düşmüş" açıklamasından daha fazlasını yapacaklardır. yapmalılardır aynı zamanda, yoksa 1+1'in 2'ye eşit olduğunu söylemeleriyle aynı sıkıcılıkta olur. su veya mikroorganizma buluntularıyla ilgili bir açıklama beklenebilir.
111 entry daha
hesabın var mı? giriş yap