134 entry daha
  • şampuan tavsiyesi: kadınlar ve erkekler içini hafif orta düzeyde saç dökülmesine nude organics şampuan bi nebze engel olabiliyor. gratis ve watson's mağazalarında 20 tl* civarında bulabilirsiniz. doğal ağırlıklı olduğu için saça zararı yok gibi. yine doğal olduğundan az miktarda kullanmak yetiyor. yıkayınca temizliğini hissediyorsunuz zaten. ben bir sürü türk markası pahalı kıytırık saç dökülmesi önleyici şampuan, serum kullandım bunun kadar etkilisini görmedim. artık küvette daha az saçım dökülüyor. yalnız, uyarayım saçlarınız omuzunuzda dahi olsa azar azar kullanmalısınız yoksa zeytinyağlı sabun kullanmışçasına kazık gibi yapabilir saçlarınızı. yanında kremini de kakalamaya pardon satmaya çalışıyorlar, ona ihtiyacınız yok. nemlendirici, güçlendirici, hacimlendirici gibi çeşitleri var. kişisel tercih olarak yazın güçlendirici, kışın nemlendirici kullanıyorum, siz de mevsime, saçın durumuna ihtiyacınıza göre değiştirerek kullanabilirsiniz.

    olası vitamin eksikliği: kansızlık sorunu varsa, bunu mutlaka bir dahiliye doktoruna giderek halledin. neredeyse tüm sağlık sorunlarının kökeni kansızlıktır. ek gıdalarla, pekmezle olacak gibi değil, ilaçların muhakkak düzenli ve sabırla kullanılması gerek. en az 3 aydan sonra fayda ediyor. dodex gibi b12 vitamin iğneleri de faydalı oluyor. dahiliye ve cildiye doktorunuza sorun, danışın.

    biotin ve çinko saç dökülmesini engeller mi? evet, engeller. ama sadece engeller. kullanmayı bıraktığınızda dökülme devam edebilir. vücutta depolanmıyor sanırım, sadece kullanıldığında etkili oluyor. bu yüzden, kansızlıktan başlayarak daimi bir dikkat ve uzun süreli bir tedavi gerekir. saça ve tırnağa mutlaka faydası olur, sürekli yapabilirim diyorsanız doktorunuza danışın, kullanın.

    yiyecek tavsiyesi: basit bir tüyo vereyim. cilt doktoruma sormuştum saça ve tırnağa hangi yiyecekler faydalı olur diye, bana günde 4 fındık, 2 ceviz yemek doğal yağları almak için faydalı olur demişti. fazlası değil, günlük ihtiyacımız olanı 4 fındık ve 2 ceviz, o kadar. diğerleri için hair foods diye aratabilirsiniz google'da.

    yastık kılıfı: pamuk değil de ipek olanı tavsiye ediliyor, saç tellerinin pamuk kumaşta saçın dolanmaması, kırılmaması ipekte kayması için.

    saç taramak: bayanlar, önce saçınızı bir elinizle tutun. diğeriyle, ucundan başlayarak nazikçe tarayın. aceleye ve kabalığa gerek yok. önce uçları açın, daha sonra daha yukarı çıkın. saçlarınız daha kolay açılacak ve daha az dökülecek. bu arada ıslakken değil, banyoya girmeden kuruyken yapın bu saç tarama işini, ıslakken tarandığında daha çok saçınız dökülür.

    bu sabır gerektiren, yemeğinden şampuanına, saç tarama stiline göre değişen geniş kapsamlı bir tedavidir. sabırlı olmak ve yaşam tarzınıza dikkat etmeniz gerekir. kolay gelsin, geçmiş olsun, sorularınız varsa sorabilir, fikir alabilirsiniz. ben de sizden öğrendikçe buraya eklerim.
2719 entry daha
hesabın var mı? giriş yap